Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Uskoro kofeinska party zona na Jelačić-placu

Autor: Agencija VLM
09. listopad 2012. u 11:42
Podijeli članak —
www.sxc.hu

Akademci će slikati kavane, a građani učiti o kavi i natjecati se u kuhanju kave

Tko zna otkad kava i cigareta idu zajedno kao "točka na i", i maslina na pizzu, ali nikad ih prije nije zajedno imao cijeli grad! A Zagreb je ih je upravo dobio – prvo multimedijskom izložbom "Kultura pušenja – od tabua do tabua" u Gliptoteci, a za koji dan i prvim festivalom kave koji će se od 18. do 21. listopada održati na Trgu bana Jelačića!

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Da je ljubav prema kavi fatalna i u Hrvatskoj, dokazuju brojke: 22,5 tisuća tona (!) kave koliko popijemo godišnje, i 2,25 milijuna sati koliko traje da ih popijemo! Bio je to alibi Sanji Bančević Medenica, direktorici CoffeeArta Festivala kave Zagreb i njenoj PR suradnici Zorici Živković Farini da nakon festivala čokolade iznova pokušaju na Trgu bana Jelačića okupiti 300 tisuća posjetilaca!

Tko zna otkad kava i cigareta idu zajedno kao "točka na i", i maslina na pizzu, ali nikad ih prije nije zajedno imao cijeli grad! A Zagreb je ih je upravo dobio – prvo multimedijskom izložbom "Kultura pušenja – od tabua do tabua" u Gliptoteci, a za koji dan i prvim festivalom kave koji će se od 18. do 21. listopada održati na Trgu bana Jelačića!

Da je ljubav prema kavi fatalna i u Hrvatskoj, dokazuju brojke: 22,5 tisuća tona (!) kave koliko popijemo godišnje, i 2,25 milijuna sati koliko traje da ih popijemo! Bio je to alibi Sanji Bančević Medenica, direktorici CoffeeArta Festivala kave Zagreb i njenoj PR suradnici Zorici Živković Farini da nakon festivala čokolade iznova pokušaju na Trgu bana Jelačića okupiti 300 tisuća posjetilaca!

Nebrojene su programe i kofeinske užitke pripremile u suradnji s razvikanim proizvođačima i majstorima kave. Među njima je i najbolji barist na svijetu, kako Zorica naziva francuskoga šampiona Antonyja Calveza, trenera na Académie du Café u Parizu. Zagrepčane će podučiti serviranju kave – "latte artu". Nije jedini koji će aktivirati cijeli grad kako bismo naučili što je dobra kava!

Zorica Živković Farina, naime, tvrdi kako Zagrepčani zapravo ne piju dobru kavu jer tajna dobre kave nije samo u proizvodnji kave već i u tome kako se priprema i poslužuje.

Vrhunska kava pripremljena u aparatu koji se ne održava kako treba ili barmen kojega nije briga je li ili nije napravio dobru kavu, glavni su krivci… Mnogi se barmeni vole igrati porukama koje odašilju ukrašavanjem kavene pjene. Učit će nas i raznim metodama priprema kave. Christian Sviljak zadužen je za to. Nakon njega znat ćemo što je prava turska kava, aeropres, syphon, French Press ili Drop Pot kava! A onda i što je kaveni kavijar…

Autor: Agencija VLM
09. listopad 2012. u 11:42
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close