Upravljanje rizikom iz domaćeg pera

Autor: Ana Blašković , 30. studeni 2015. u 22:00
Zagrebački Ekonomski fakultet danas obilježava 95. obljetnicu/G. Jakuš/PIXSELL

Na poziv njujorške izdavačke kuće Nova Science Pub na katedri za ekonomiku poduzeća nastala vrijedna knjiga.

Zagrebački Ekonomski fakultet danas obilježava 95. godinu postojanja središnjom proslavom na Dan fakulteta.

Tu značajnu obljetnicu domaće ekonomske misli otvorila je serija predavanja otvorenih za široku javnost koja se održavaju posljednja dva tjedna u organizaciji pojedinih katedri, a nastavit će se sve do sredine prosinca. Kao najstarija, prva se predstavila katedra za makroekonomiju i gospodarski razvoj, u čijoj je domeni teorijska i praktična analiza nacionalnog gospodarstva. Nešto mlađa, katedra za ekonomiku poduzeća, koja je stasala početkom 90-ih i danas je na njezinu čelu pročelnik profesor Silvije Orsag, može se pohvaliti rijetkim uspjehom domaće ekonomske znanosti.

Na poziv njujorške izdavačke kuće Nova Science Pub Inc., a pod uredničkom palicom Danijele Miloš Sprčić, i u suradnji većine znanstvenika s katedre, nastala je knjiga o top temi današnjeg financijskog svijeta – upravljanju rizikom. Knjiga nosi naziv 'Risk Management: Strategies for Economic Development and Challenges in the Financial System', (Upravljanje rizikom: Strategije ekonomskog razvoja i izazovi u financijskom svijetu), a objavljena je unutar serije o ekonomiji u svijetu koji se brzo mijenja.

Uz središnju proslavu Dana Ekonomskog fakulteta, tijekom kojeg neće biti nastave, danas će svoja vrata svečano otvoriti i Knjižnično-dokumentacijski centar. Serija predavanja nastavlja se u četvrtak okruglim stolom o važnosti povijesti ekonomske misli za obrazovanje budućih ekonomista, a proslavu 95. godina akademskog izučavanja ekonomskih problema i izazova u Hrvatskoj okončat će koktel 'party' katedre za marketing 17. prosinca.

Komentirajte prvi

New Report

Close