U venezuelskom zatvoru otvorili disko za osuđenike

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. ožujak 2013. u 17:25
Guliver/Thinkstock

Ministrica za zatvorski sustav smatra da uvođenje ovakve aktivnosti u zatvore može pridonijeti smanjenju nasilja u njima

U zatvoru na otoku Margariti na sjeveroistoku Venezuele na Veliki četvrtak otvorena je diskoteka u kojoj će gostovati striptizete i u koju će zatvorenici imati "slobodan" ulazak, objavio je u subotu list El Universal.

Zbog loše situacije u venezuelskim je zatvorima diljem zemlje tijekom 2012. smrtno stradalo oko 600 zatvorenika, prenosi list. Diskoteka "El Yate club", otvorena je na Veliki četvrtak u zatvoru San Antonio u prisutnosti prijatelja i obitelji zatvorenika koji su im uputili pozivnice putem društvenih mreža. U pozivnici je detaljno opisana nova diskoteka koja može primiti do 600 gostiju. Opremljena je, kako navodi list, "spektakularnim svjetlosnim efektima, profesionalnim razglasom, klima uređajima, a povremeno će ondje gostovati i striptizete".

Ministarstvo pravosuđa u subotu poslijepodne nije službeno reagiralo na tu informaciju. List je, pozivajući se na izvore bliske ministarstvu, prenio da se party produljio do ranih jutarnjih sati. U Venezueli već nekoliko godina vlada teška kriza u zatvorskom sustavu, prvenstveno zbog prenapučenosti zatvora, ali i zbog zastarjele ili nedostatne infrastrukture te nasilja u kojemu je tijekom prošle godine smrtno stradala 591 osoba. U velikom broju slučajeva zatvori su predani na upravljanje zatvorenicima koji su naoružani do zuba, a katkad imaju i vođu.

Unatoč tomu što su diskoteke zabranjene u venezuelskim zatvorima, ministrica za zatvorski sustav Iris Varela smatra da uvođenje ovakve aktivnosti u zatvore može pridonijeti smanjenju nasilja u njima. U nekim zatvorima postoje i bazeni. Prema podacima nevladinih organizacija, u venezuelskim zatvorima prošle je godine bilo 48.262 zatvorenika, iako je maksimalni kapacitet svih zatvora 16.539 osuđenika.

Komentari (1)
Pogledajte sve

View this post on Instagram

About last night. 💸💸🤩🌟✨🎤

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

New Report

Close