U tri mjeseca 90 radio postaja počelo koristiti platformu Playout Music Service

Autor: Marta Duić , 08. rujan 2015. u 22:01
Lida Hamar Paladin

Iskustvo stečeno kroz promociju raznih izvođača agencija Hamar iskoristila je za pokretanje platforme koja je uvijek dostupna, a korisnicima pruža uniformirani pristup pjesmama koje ih zanimaju.

Agencija Hamar Media drži pod svojim okriljem široku paletu izvođača različitih žanrova o čijim pjesmama brine kroz promociju, marketing i medijske aktivnosti.

Iskustvo koje su stjecali godinama sada žele primijeniti u realiziranje vlastitih projekata. Tako su osmislili platformu Playout Music Service koja bi korisnicima trebala omogućiti lakše praćenje novosti izvođača, aktualnih singlova, organizaciju radijskih premijera, bazu aktualnih pjesama te novosti o pojedinim izvođačima na centralnom mjestu. Platforma, predstavljena početkom lipnja, već sada ima preko 90 registriranih radio postaja, koje su svakodnevno aktivne na stranici. Korisnici su radio postaje iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

"Playout Music Service je platforma namijenjena prvenstveno kolegama s radio postaja i izvođačima s kojima surađujemo, a stvorena je kako bi osigurala uniformirani pristup informacijama vezanim za pjesme, izvođače i autore. Platforma je dostupna uvijek, u bilo kojem trenutku, a informacije se spremaju na centralni server koji garantira dostupnost usluge, ali i osigurava sigurnost podataka i korisnika. To je poseban model ponude koji našim korisnicima pruža sigurnu distribuciju unaprijed registriranim korisnicima, te zaštitu od zloupotrebe korištenja. U ova tri mjeseca, preko servisa smo predstavili su čak 40 pjesama", rekla nam je Lida Hamar Paladin, direktorica agencije.

Među ostalim sadržajem, platforma prikazuje i sadržaj koji je dostupan široj publici, a sastoji se od najava, fotografija i ostalih informacija. Platforma sadrži isključivo projekte, pjesme te izvođače i autore s kojima agencija Hamar Media ima sklopljen dogovor o suradnji. Platforma je u ulozi servisa za klijente te naše izvođače i njihove singlove, video spotove i press materijale koji se nalaze na stranici Playoutms.com. Samo radio postaje imaju pristup za registraciju na taj servis preko kojeg u bilo kojem trenutku mogu preuzeti pjesmu koja im  nedostaje u bazi.

Također mogu vidjeti informacije o pojedinom izvođaču ili pjesmi. Svaka radio postaja se ručno odobrava kako bi bili sigurni da su svi odobreni zaista djelatnici radio postaja. Izvođači preko te platforme imaju priliku da se njihova pjesma postavi na servis i mogu biti sigurni da je njihova pjesma dostupna svima koji je žele predstaviti svojim slušateljima. Također, šalju se newsletteri svim radio postajama s informacijama o novostima na stranici, te novim pjesmama koje su na njoj predstavljene. Time sve radio postaje inicijalno dobivaju informaciju o novoj pjesmi i aktivnostima izvođača.

"Dosadašnji komentari korisnika su izvrsni. To smo i očekivali jer poanta je i bila da se napravi jedan servis koji će zaista njima biti od velike pomoći svima koji se bave glazbom. Nama je bitno da napravimo najbolje što znamo za naš dio posla, u ovom slučaju, što kvalitetniju promociju pjesama naših izvođača, a kako ne bi svakodnevno zatrpavali mailovima radio postaje sve bitno postavimo na servis. Laknulo mi je kada su počeli stizati pozitivni komentari o tome kako smo im maksimalno olakšali posao. Super mi je informacija sa nekoliko radio postaja na kojima se ujutro dođe na posao, napravi se kava a onda uz prvi gutljaj posjete Playout Music Service i za taj dan pripreme glazbene emisije sa ažurnim informacijama i pjesmama", kaže Lida Hamar Paladin.

Komentirajte prvi

New Report

Close