Tri svakodnevne greške za koje ni ne znate da dovode do glavobolje

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2023. u 11:05
Foto: Pixabay

Znamo da nedovoljno tekućine, stres ili pretjerano gledanje u ekrane mogu dovesti do glavobolje, ali postoje i druge greške koje radimo svaki dan.

Znamo da nedovoljno tekućine, stres ili pretjerano gledanje u ekrane mogu dovesti do glavobolje. Ali postoje i druge greške koje radimo svaki dan, a koje izazivaju ovaj zdravstveni problem, a da to i ne znamo.

U stvari, glavobolja se može pojaviti i iz drugih razloga. Sljedeća tri su također prilično česta, piše Aktivnasi, a prenosi City magazin.

Nepravilno držanje

Nepravilno držanje može izazvati razne probleme, uključujući i glavobolju, jer ono stvara veliki pritisak na vrat, što može dovesti do glavobolje.

Predugo sjedenje

Ako tijekom dana provodimo dosta vremena sjedeći bez adekvatnih pauza, pritisak u vratu se pogoršava, što opet može biti uzrok glavobolje. Ako imate posao koji zahtjeva od vas da većinu vremena sjedite, važno je da barem jednom u sat vremena ustanete i malo se protegnete.

Neadekvatan jastuk

Poželjno je spavati 8 sati dnevno, što iznosi jednu trećinu dana, tako da ne čudi što san utječe i na naše zdravlje i blagostanje. Ako nemamo odgovarajući jastuk koji nam pruža podršku za vrat, to, između ostalog, može dovesti do glavobolje.

Ako imate česte glavobolje, razmislite kakav je vaš način života i kako biste ga mogli promijeniti. Ako se nakon korekcija u ponašanju glavobolje i dalje javljaju, obratite se liječniku.

Komentirajte prvi

New Report

Close