Traže kandidate koji će za 11.000 eura 30 dana ležati u krevetu

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2020. u 13:57
FOTO: Pixabay

– To je muškarcima posebno teško – objašnjava Nitsche. Studija traje ukupno 60 dana, uključujući dva tjedna aklimatizacije i dva tjedna naknadne njege.

Neobičan, a jako dobro plaćen posao nudi se u Njemačkoj. Naime, njemački zrakoplovni centar (DLR) u Kölnu traži dvanaest muškaraca i dvanaest žena za istraživanje koje traje 60 dana.
Od tih 60 dana, 30 se odmara u krevetu, a naknada za sudjelovanje je 11.000 eura, piše Fenix magazin, a prenosi Večernji list.

– Ali to nije nužno laka zarada. Nije to samo ležanje i odmaranje – rekla je Andrea Nitsche iz DLR-a. Sudionici studije moraju ostati u krevetu 30 dana neprekidno, s glavom koja mora biti u položaju malo niže od nogu, odnosno za 6 stupnjeva.

– To je muškarcima posebno teško – objašnjava Nitsche. Studija traje ukupno 60 dana, uključujući dva tjedna aklimatizacije i dva tjedna naknadne njege.

Slična istraživanja već su provedena u DLR-u. Koriste se za istraživanje, koje se protumjere mogu poduzeti protiv degenerativnih promjena kod astronauta. Uz strogi odmor u krevetu, treba simulirati učinke bestežinskog stanja u svemiru. Sudionici moraju ispuniti brojne zahtjeve. Moraju imati između 24 i 55 godina, indeks tjelesne mase, odnosno BMI između 19 i 30 i biti visoki između 1,53 m i 1,92 m. Uz to, podnositelji zahtjeva trebaju biti mentalno i tjelesno sposobni i zdravi. Oni kojima je samo novac na umu, često ne ispunjavaju zahtjeve.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close