U svega tri godine, od rujna 2014., više od 9000 ljudi prošlo kroz vinsku školu Jelene Šimić Valentić. Dosad je ta škola održana 306 puta, a samo u studenome bilo ih je devet. Pojedina radionica obično traje po 90 minuta, pri čemu se kuša četiri do osam vina. Za dio polaznika subotom se od 12 do 18 kroz tri radionice održi cijeli ciklus vinske škole.
"Stalno mislim da ću ljudima dosaditi ali dolaze mi stalno novi, a za stare smišljam neke nove radionice", kaže Jelena, konzultantica za vinske barove i restorane koja je prije nekoliko mjeseci na početku Frankopanske ulice otvorila vlastiti vinski bar Pupitres, nazvan prvim boutiqueom vinske kulture u Hrvatskoj. Uz vino, servira se i jednostavna hrana – sir Gligora, drniški pršut, humus, bruschette. "Tražila sam prostor gdje bih svakodnevno mogla raditi vinske škole. U početku sam unajmljivala Apetit City u Masarykovoj i Velvet u Dežmanovom prolazu, no polaznici su stalno ispitivali kada ću otvoriti nešto svoje. Lani sam napokon našla prekrasan lokal u Dežmanovoj, ali najam je bio ogroman, a ja sam dobila tjedan dana da se odlučim. Nisam imala toliko novaca, no sjetila sam se da imam 4500 polaznika i svima njima sam ponudila da kupnjom poklon bona za vinsku školu dobiju još jedan bon gratis. Ljudi su sjajno reagirali i u pet dana sakupili smo 130.000 kuna. Cijelo to vrijeme sama sam odgovarala na mailove, slala poklon bonove, javile su mi se tisuće ljudi iz cijelog svijeta. U međuvremenu je vlasnik prostora postavio i neke dodatne uvjete pa sam odustala i nastavila tražiti. Našla sam ga ove godine, u neposrednoj blizini, i odmah ga zakupila na deset godina", samouvjereno priča Jelena.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu