Styrijina izdanja jamstvo su neovisnog novinarstva

Autor: Kleine Zeitung , 15. rujan 2019. u 22:00
Predsjednik uprave Styria Media Group Markus Mair, glavni urednici 24sata, Večernjeg lista i Kleine Zeitunga Goran Gavranović, lista Dražen Klarić, Hubert Patterer i predsjednik zaklade Styria Othmar Ederer

U Grazu proslavljeno stoljeće i pol rada medijskog udruženja koje zapošljava više od 3000 ljudi.

Ne želimo samo prepoznati znakove vremena, već da ih aktivno postavljamo i sami. Jer budućnost pripada onima koji je oblikuju", rekao je Markus Mair, predsjednik Styrije povodom 150. godišnjice jednog od najvećeg medijskog udruženja s više od 3000 zaposlenih.

Styria Media Group, matična tvrtka koja posjeduje Večernji list, Poslovni dnevnik, 24sata, Kleine Zeitung u Starom je sveučilišta u Grazu proslavila stoljeće i pol rada.

Iz Hrvatske su prisustvovali glavni predstavnik Styrije u Hrvatskoj Ivan Tolj, direktor Styrije za Hrvatsku Boris Trupčević, glavni urednik 24sata Goran Gavranović, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić te predsjednica uprave Večernjeg lista Andrea Borošić.

"Od 1869. godine, dokazali smo svoju sposobnost da se uvijek mijenjamo na bolje. Nikad ne gubeći iz vida svoje vrijednosti", rekao je Mair.  Othmar Ederer, predsjedavajući Katoličkog medijskog udruženja. Kao važan korak naveo je stvaranje jasne vlasničke strukture 1990-ih.

"Neovisnost je osnova koja omogućuje našim medijima da izvršavaju svoje odgovornosti. Za neovisno, korektno i pošteno izvještavanje, bez političkog utjecaja i interesnih skupina", pojasnio je Ederer.

"Na iznimno konkurentnom i brzom medijskom tržištu, Styria je jamstvo neovisnog novinarstva", rekao je federalni ministar Alexander Schallenberg, odgovoran za medije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close