Stručnjakinja podijelila deset savjeta koji vam mogu prepoloviti račune u kupovini namirnica

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2023. u 13:03
Foto: Pixabay

S obzirom na to da svi tražimo načine kako uštedjeti, ona preporučuje da provjerite cijenu proizvoda od 100 g ili 100 ml, jer akcije na manje proizvode mogu učiniti cijenu nižom nego da kupujete veće

Stručnjakinja za osobne financije Lynn Beattie , poznata i kao ‘gospođa Mummypenny’ zapažena je zbog svojih korisnih savjeta o tome kako obitelji mogu preživjeti krizu troškova života pametnom i razumnom kupnjom.

S obzirom na to da svi tražimo načine kako uštedjeti, ona preporučuje da provjerite cijenu proizvoda od 100 g ili 100 ml, jer akcije na manje proizvode mogu učiniti cijenu nižom nego da kupujete veće, prenosi Metro.

Ona također savjetuje prelazak na mesne alternative – koje su jednako značajne i često mogu učiniti obrok boljim za djelić cijene mesa –i osigurati vam dodatnu uštedu.

Lynninih 10 ultimativnih trikova za kupovinu namirnica:

  1. Uvijek imajte popis za kupovinu i držite ga se – ali prije nego što to učinite, provjerite jeste li pretražili ormare i hladnjak da vidite što možete iskoristiti za sljedeći tjedan.
  2. Odaberite manja kolica ili košaricu – tako ćete imati manje prostora za impulzivne kupnje i stvari koje vam ne trebaju.
  3. Prošećite supermarketom određenim redoslijedom – počnite od dijela na kojem su popusti i akcije, zatim posjetite redove sa smrznutom hranom, zatim konzervirane proizvode i završite sa svježom hranom.
  4. Uvijek gledajte hranu postavljenu na najnižim policama – proizvodi bez robne marke vjerojatno će biti niže i izvan linije očiju.
  5. Uvijek gledajte cijenu za 100 g ili 100 ml – prikazanu na naljepnici ruba police, akcije na proizvode manje veličine mogu smanjiti cijenu u usporedbi s većim artiklima.
  6. Prolaz sa smrznutom hranom je vaš prijatelj – ovi proizvodi se zamrzavaju na mjestu branja, što znači da su hranjive tvari odmah zaključane i traju dulje te imaju veću vrijednost od svježih.
  7. Pokušajte sa serijskim kuhanjem – umjesto da pripremate obrok za točan broj članova kućanstva, udvostručite ga i zamrznite.
  8. Odlučite se više za recepte bez mesa – neke zamjene za meso mogu biti jeftinije od mesa, a proizvodi poput leće ili tofua izvrsne su alternative, a istovremeno imaju bolju vrijednost za novac.
  9. Iskoristite akcijske kupone na najbolji način – aplikacije mnogih trgovina nude kupone za artikle s velikim popustom koje možete iskoristiti u trgovini.
  10. Prijavite se na sheme vjernosti supermarketa i aplikaciju kako biste osvojili nagrade i ostvarili sjajne popuste.

Komentirajte prvi

New Report

Close