Stručnjak upozorava: Ovaj gumb u svojim autima nikako ne smijete pritisnuti u jesen

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2023. u 13:54
foto: unsplash

Možete pogoršati situaciju.

Dolaskom hladnijih mjeseci, vozači se suočavaju s nizom izazova na cestama, uključujući smrznute ili zamagljene prozore. Rješavanje ovih problema može biti ključno za sigurnu vožnju, ali jedan često korišteni gumb u vozilima može zapravo pogoršati situaciju.

Andrew Jervis, izvršni direktor tvrtke ClickMechanic, za Express upozorava vozače da izbjegavaju pritisak na gumb za recirkulaciju zraka u svojim vozilima dok su temperature niske. Ovaj jednostavan potez može rezultirati vlagom unutar vozila i zamagljenim vjetrobranskim staklom koje može smanjiti vidljivost i dovesti do opasnih situacija na cestama.

Jervis ističe da bi umjesto toga vozači trebali koristiti alternativne metode za rješavanje problema sa zamagljenim staklima. Dodatno, upozorava na opasnosti koje topla unutarnja klima može predstavljati za vozače.

Problemi s recirkulacijom zraka

Gumb za recirkulaciju zraka često se koristi kako bi se brže zagrijao unutarnji prostor vozila. Međutim, ovaj potez može zarobiti vlagu unutar vozila, stvarajući nepovoljne uvjete za čišćenje prozora od rose i zamagljenosti. Ovaj problem ne samo da smanjuje vidljivost na cesti već također može uzrokovati da vozači postanu pospani zbog pretoplog zraka u vozilu.

Screenshot/YouTube

Rješenje problema

Jervis nudi nekoliko korisnih savjeta za rješavanje ovih problema:

  • Uklonite sve vlažne predmete iz vozila kako biste smanjili razinu vlage u zraku
  • Postavite grijanje na hladno i postupno ga povećavajte kako biste osušili zrak
  • Uklonite rosu sa stakala suhom krpom kako biste osigurali jasnu vidljivost.

Komentirajte prvi

New Report

Close