Stjuardese otkrile koju hranu treba da izbjegavati u avionu

Autor: Poslovni.hr , 27. lipanj 2023. u 12:49
Foto: Pixabay

Najbolji izvor informacija o tome su stjuardese koje pomažu u pripremi i serviranju obroka.

Možda je volite, možda vam se uopće ne sviđa. Svako tko je ikada letio na vrlo daleku destinaciju ima mišljenje o hrani koja se služi u avionima, a najbolji izvor informacija o tome su stjuardese koje pomažu u pripremi i serviranju obroka.

Stjuardese su za Huffington post otkrile što je dobro izbjegavati u avionu, piše City magazine.

Voda, kava i čaj

“Flaširana voda je u redu, ali s vodom iz pipe treba pažljivo rukovati”, objasnila je stjuardesa Whitney.

“Sve ovisi od tome koliko često čiste cijevi”, rekla je ona, napominjući da se voda iz pipe također obično koristi za pripremu kave i čaja u avionima.

“Većina stjuardesa neće piti vodu iz pipe, kavu ili čaj.”

Odresci i fileti

Iako je to stvar osobnih preferencija, zaposleni u avio-kompanijama izbjegavaju jesti odreske i filete na poslu zbog načina na koji su pripremljeni.

Točnije, skoro uvijek su prepečeni, rekla je stjuardesa po imenu Denis. Generalno, međutim, jela kao što su odresci i fileti treba pravilno zagrijati kako bi se izbjegao rizik od trovanja hranom.

Predjela

Faktori kao što je nizak tlak mogu uzrokovati da neke namirnice imaju manje intenzivan okus među putnicima u avionu – zbog čega kompanije za avio-kompanije za catering nude hranu koja je previše zasoljena. Naročito tjestenine i juhe, kao i svaki sendvič s delikatesnim mesom također ima više soli, rekala je Whitney.

Promjene tlaka dovode do toga da neki ljudi zadržavaju vodu tijekom leta, tako da previše soli može pogoršati dehidraciju, glavobolju, zatvor ili umor. Bilo bi bolje da imate voće i povrće u avionu.

Alkohol

Ako pijete piće s ledom, trebate uzeti u obzir da je led napravljen s istom vodom iz pipe koju mnoge stjuardese izbjegavaju. Međutim, to nije jedini razlog zašto bi trebalo izbjegavati alkohol u avionu.

Najveći problem je dehidracija.

“Alkohol ima negativan utjecaj na vaše tijelo kada ste na velikoj nadmorskoj visini”, rekla je Whitney, misleći na stanje poznato kao hipoksija, koje je povezano s niskom razinom kisika u tkivu tijela.

Barometarski tlak u putničkoj kabini aviona je niži od uobičajenog. Ovaj smanjeni tlak znači da je tijelu teže apsorbirati kisik. Ovo može izazvati vrtoglavicu ili hipoksiju. Drugim riječima, niža razina kisika u krvi znači da možete izgledati kao da ste više pijani u zraku nego na zemlji nakon konzumiranja iste količine alkohola.

Komentirajte prvi

New Report

Close