Kinezi snimaju remake filma ‘Valter brani Sarajevo’

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2014. u 14:36
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ovog su tjedna u Zagrebu i Sarajevu potpisani ugovori o suradnji Jadran filma i Filmskog centra Sarajevo s kineskim partnerima na realizaciji ambicioznih filmskih i televizijskih projekata.

Ovog su tjedna u Zagrebu i Sarajevu potpisani ugovori o suradnji Jadran filma i Filmskog centra Sarajevo s kineskim partnerima na realizaciji ambicioznih filmskih i televizijskih projekata – remakeu filma Valter brani Sarajevo te produkcijama Comrad Tito Superstar, Marko Polo i Grička vještica.

Remake legendarnog filma Valter brani Sarajevo iniciran je prije šest godina u suradnji Jadran filma i Filmskog centra Sarajevo, a uključenjem kineskih producenata projekt bi uskoro trebao krenuti u realizaciju. Riječ je o kompanijama China Star Media i Hong Kong Satellite TV International Media Group. Valter brani Sarajevo Hajrudina Krvavca bio je 1972. veliki kinohit u Kini, novu verziju trebao bi potpisati kineski redatelj, a film će se čitav, s lokalnim castom, snimati u Bosni i Hercegovini. Planirana kineska investicija u projekt iznosi više od sedam milijuna eura.

Nekoliko dana nakon Sarajeva sličan je ugovor potpisan i u Zagrebu – dvije spomenute korporacije te agencija China Fengde Movie&TV Copyright Agency s Jadran filmom ulaze u razvoj i proizvodnju filmskih projekata Comrad Tito Superstar i Marko Polo te filmske trilogije i televizijske serije Grička vještica, namijenjenih kineskom i međunarodnom tržištu. U sklopu sporazuma dogovoren je i plasman književnih djela Marije Jurić Zagorke na kinesko tržište, daljnja kulturna suradnja te razmjena i prikazivanje kineskih i hrvatskih klasičnih filmova. Također, China Fengde je tom prilikom s Jadran filmom, uz ove produkcije, dogovorio partnerstvo i ulaganje kompanije u Jadran film.

Komentirajte prvi

New Report

Close