Simptomi koji ukazuju da nešto nije u redu s vašim srcem

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2023. u 09:27
FOTO: Unsplash

Većina ljudi misli da ima prilično jasnu predodžbu o tome koji simptomi ukazuju na loše zdravlje srca. No vodeći kardiolog otkrio je da mnogi Britanci koji imaju problema sa zdravljem srca pojedine znakove upozorenja obično povezuju s nečim drugim, donosi The Sun.

Dr. Ameet Bakhai, kardiolog konzultant u bolnici Spire Bushey, kojeg zanima kako način života može utjecati na zdravlje srca, otkrio je znakove koji bi mogli ukazivati ​​na to da vaše srce nije u najboljem stanju. Oni variraju od osjećaja težine u ruci pri naporu, nedostatka zraka pri hodu uz stepenice pa sve do ubrzanih otkucaja srca.

Isto tako, kardiolog objašnjava da na određene probleme sa zdravljem srca također mogu ukazivati ​​znojenje uz lagano vježbanje, mučninu s bolovima u prsima i umor odmah nakon buđenja. Teško saginjanje i ustajanje, vrtoglavica pri brzom ustajanju i otečene noge također su pokazatelji da nešto nije u redu sa zdravljem vašeg srca.

Međutim, istraživanje koje je proveo OnePoll među 2000 odraslih pokazalo je da 54 posto njih većinu spomenutih simptoma uopće ne bi povezala s lošim zdravljem srca. Isto tako, ispitanici su izjavili da je čak 50 posto njih već doživjelo barem jedan od ovih simptoma.

Studija je pokazala da je jedna od pet odraslih osoba rekla da osjeća vrtoglavicu nakon prebrzog ustajanja, dok je 11 posto osjetilo stezanje u prsima. Isto tako, trećina ispitanika smatra da takvi simptomi mogu biti uzrokovani nizom različitih bezopasnih stvari, dok ih 26 posto jednostavno ne doživljava kao ozbiljne, prenosi Index.

Komentirajte prvi

New Report

Close