Severina, Tarik i Colonia VW-ovi manekeni

Autor: Đurđica Podunajec , 27. listopad 2008. u 00:00

Severina u podzemnoj garaži bježi od pratitelja, a Tarik u trgovačkom centru neuspješno pokušava izbjeći obožavateljicu – to su scenariji novih reklamnih spotova Volkswagena

Odličan posao napravila je autokuća PZ Auto kad je svojedobno potpisala sponzorske aranžmane s dvije najpopularnije domaće zvijezde – Severinom i Tarikom Filipovićem – da s njihovim imenima reklamira Volkswagenova vozila. Takva praksa, inače, posve je uobičajena u svijetu jer svjetske dive rado podebljavaju svoje bankovne račune novcem od sponzorskih aranžamana.

Pravi profesionalci
Na našim malim ekranima, od prije nekoliko dana, gledamo lijepu Seve nacionale i milijunaša Tarika u kampanji za Volkswagenova vozila, odnosno za posebne akcijske popuste, a spotovi sa Severinom i Tarikom poručuju kako je to prilika koja se ne bi smjela propustiti. Kampanju su osmislili Dijana Đerđ, direktorica marketinga i PR menadžerica za Volkswagen PZ Auto, i Siniša Sudar iz studija “Sudar”. Riječ je o dva odvojena spota. Sa Severinom je sniman u novoj garaži Tuškanac, a drugi s Tarikom u centru Kaptol. Režiser oba je slovenski redatelj Petar Bratuša. “Željeli smo da Severina i Tarik Filipović glume sami sebe, a ne da budu manekeni u nekim izmišljenim i dodijeljenim im ulogama. Snimanje je trajalo dva dana, a naše su ga zvijezde odradile poput pravih profesionalaca. Severina je snimala cijeli dan, od 6 ujutro do 9 navečer, dok je Tarik snimao dan poslije, ali nešto kraće”, objašnjava Dijana Đerđ, a Siniša Sudar dodaje: “Mnogi bi se iznenadili da vide naše zvijezde na setu. Nipošto nisu hirovite zvijezde, nego su pred kamerama ozbiljno obavili posao, ali kad bi prestalo snimanje, nije nedostajalo zezancije. Nisu postavljali nekakve posebne zahtjeve, ništa više od onoga što je dogovoreno. Kava, sok, voda, lagani sendvič i puno rada. Ni nakon dugih sati snimanja, što je u Severininuslučaju, bilo od jutra od mraka, ona nije pokazivala znakove umora. Severina u sebi nosi glumački instinkt, izvrsno se snalazi pred kamerama i doista je lijepa žena. Pojava za kojom bi se okretali i da nije toliko popularna. I uživo izgleda upravo onako kakvu je poznajemo s fotografija i spotova. Isto je i s Tarikom Filipovićem, koji je u sjajnom odnosu s kamerom, istinski glumac”, uvjerljivo Siniša Sudar demistificira stereoptipe o razmaženim zvijezdama. Za Severininu šminku pobrinuo se vizažist Saša Joković, a fotografije potpisuje Biljana Gaurina, koja je napravila fotografije i za novi Severinin album “Zdravo Marijo”.

Ljubitelji Tourega
Godina 2001. označila je početak jednog dugog prijateljstva između Severine i Volkswagena, dok je službena ljubav između Tarika i ovih popularnih vozila ipak nešto kraćeg vijeka. No prvi auto koji je Tarik vozio ili na kojem je “provozio” bio je upravo Volkswagen, a možemo samo pretpostaviti da je još puno prije, daleko od očeva pogleda, sjedao za volan njegove “bube”. Budući da je Tarikov otac u životu promijenio nekoliko “buba”, onda je i Tarikovo prijateljstvo s Volkswagenom dugovječnije. Tarikova supruga Lejla Šehović, istina, vozi drugi sponzorski auto, a stvar je bračnog dogovora kojim će se vozilom odvesti u obiteljsku vilu u Istru. I Severina i Tarik voze VW Tourega. O financijskoj strani aranžamana saznajemo tek toliko da oni ipak ne voze sponzorirana vozila, nego da se suradnja zasniva na dugoročnoj obostranoj koristi, diplomatskim rječnikom rečeno. Nakon ova dva spota uslijedio je i treći sa članovima dance grupe “Colonia” kojim će se promovirati gospodarski program Volkswagenovih vozila.

Činjenice

Zvijezde u sponzorskim automobilma
Ivano Balić: Nissan Murano
Massimo i Lejla Šehović-Filipović: Chevrolet Captiva
Sandi Cenov: Honda Civic
Sandra Bagarić: Audi A6
Natali Dizdar: Audi A3
Renata Sopek: Hyundai Santa Fe
Josipa Lisac: Mercedes CLK
Gibboni: Mercedes ML 350
Vanna: Mercedes E klase
Tedi Spalato: Jeep Cherokee
Antonija Blaće: Chevrolet Laceti
Oliver Dragojević: Mercedes ML 350

Komentirajte prvi

New Report

Close