Saint Laurent Paris vratio modni sat u 70-e

Autor: Agencija VLM , 03. listopad 2012. u 11:27
Hedi Slimane, autoportret

Kako je i najavljivao, Hedi Slimane se za prvu kolekciju vratio korijenima francuske modne kuće

Konačno smo dočekali i toliko iščekivanu prvu kolekciju Hedija Slimanea za Yves Saint Laurent (odnosno Saint Laurent Paris po novome) nakon što je u ožujku preuzeo funkciju kreativnog direktora od Stefana Pilatija. I prema onome što je prikazao, slobodno ga možemo prozvati kraljem dramatike.

Na modnoj pozornici u prepunoj pariškoj dvorani Grand Palais Slimane je predstavio nešto što možda publika i nije pretjerano očekivala od njega: odao je počast eri šezdesetih i sedamdesetih godina. No to i nije toliko iznenađenje s obzirom na to da je Slimane cijelo vrijeme, otkad je došao na čelo te francuske modne kuće, planirao vratiti se korijenima Yvesa Saint Laurenta. Tako je modni sat vratio u sedamdesete godine prošlog stoljeća i na piste poslao samozatajne dendi-djevojke koje su se skrivale ispod predimenzioniranih šešira nalik na one koje je u to vrijeme nosila Bianca Jagger istodobno utjelovivši rokerski glamur i boemski šik.

No zaboravite na djecu cvijeća i vesele motive jer su Slimaneove boho-djevojke vjerne ozbiljnoj eleganciji i minimalizmu na retronačin. A da bi to postigao, Slimane je morao posegnuti i u Laurentovu radionicu iz sredine sedamdesetih te izvući bluze od šifona. Njima su se pridružili i strogi smokinzi, kaftani, velike crne mašne te dugi plaštevi koji su stvorili dramu. Posebno se mora pohvaliti Slimaneova "skinny" silueta, ali to se i očekivalo od njega s obzirom na to da je brusio svoj talent dok je od 1996. do 2000. bio kreativni direktor muške kolekcije Yvesa Saint Laurenta. Ovo je zaista jak početak njegove vladavine na čelu ženske kolekcije, no od njega očekujemo još puno toga.   

Komentirajte prvi

New Report

Close