Sada postoji aplikacija koja omogućuje odabir dionica na temelju vašeg horoskopa

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2019. u 09:45
Foto: Getty Images

Astrologija je stvarna, jaka i ona je naš prijatelj.

Kao i u Morrowindu, zvijezde pod kojima ste rođeni upravljaju svim aspektima vašeg života. A sada možete primijeniti te nebeske uvide u onaj najpristojniji oblik ruskog ruleta: branje dionica!

Bull and Moon je aplikacija profesionalnih šaljivaca koja stoji iza projekta MSCHF, dizajnerske kreativne agencije – i to je njihov posljednji proizvod u nizu, kojim se izruguje nekim trendovima i vjerovanju.

Aplikacija ima dizajnerske znakove Co-Star i The Pattern; plava je i zlatna, s hladnim minimalističkim linijama. Vrlo je jednostavna za upotrebu: nakon što preuzmete Bik i Mjesec, sve što morate učiniti je unijeti svoje ime, datum rođenja i vaše iskustvo ulaganja, a aplikacija će vam preporučiti personalizirane dionice.

Ta se jednostavnost čini kao da aplikacija skriva puno podataka. Ne prikazuje vaš grafikon ili kada su osnovane tvrtke; čini se da također ne uzima u obzir vrijeme vašeg rođenja, što vjernici u astrologiju smatraju važnim dijelom točne astrološke karte. Ono što je vidljivo je povijesni pregled cijene dionica tvrtke.

Bik i Mjesec nisu prvi proboj kojim je MSCHF napravio, hm, zabludu na internetu. Prethodni proizvodi uključivali su Isusove cipele (Nike Air Maxes sa svetom vodom iz rijeke Jordan u potplatima) koje su rasprodane u samo nekoliko minuta; igru ‘Riječ dana je’ (u kojoj ste mogli osvojiti pravi novac, a koju je Slack na kraju zabranio); Netflix Hangouts (koji vam omogućuju gledanje Netflixa na poslu tako da izgleda kao da ste na pozivu); i Times Newer Roman (font koji izgleda kao Times New Roman, ali je 5-10 posto veći).

Svaki se projekt šaljivo osvrće na čudne trendove; kao što je i astrološki boom u novo vrijeme kapitalizma.

Ove smicalice pametne su kampanje koje ometaju kulturu i zabavljaju se čudnim trendovima koji se, čini se, pojavljuju svaki drugi tjedan. Najbolji dio MSCHF-a je njihova konstanta u izbacivanju proizvoda: svako izbacivanje planirano je unaprijed svakog drugog i četvrtog utorka do 28. rujna 2021. Dakle, pripremite se za sljedeće.

Komentirajte prvi

New Report

Close