Riješite se mrlja na madracu bez kemikalija i to pomoću sastojaka koje imate kod kuće

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2023. u 12:17
Foto: Unsplash

Potrebno je samo da pratite korake i bez puno napora ćete postići rezultate.

Ako ne znate kako biste na prirodan način bez kemikalija riješili mrlje na madracu, donosimo vam brz i efikasan način za čišćenje. Potrebno je samo da pratite korake i bez puno napora ćete postići rezultate.

Za ovu metodu prirodnog čišćenja trebat će vam voda, soda bikarbona, sol, čiste krpe, usisivač i posuda za vodu. Po želji za dodatni miris i svježinu možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja po želji.

Za početak skinite sve plahte, prekrivače i jastuke s madraca. Potom usišite sve ostatke s madraca. U posudi za vodu pomiješajte jednu čašu sode bikarbone, soli i vode tako da od njih napravite gustu pastu. U ovom koraku možete dodati i eterično ulje, piše Klixba.

Ako vam je jednostavnije, sodu bikarbonu i sol možete posuti po madracu. U većoj količini nanesite smjesu na prljava područja madraca. Ostavite da djeluje 30 minuta ili dok se ne osuši.

Potom uzmite mokru krpu i uklonite ostatke paste. Na kraju je potrebno da temeljito usišete kako biste u potpunosti uklonili ostatke sode bikarbone i soli. Ako želite, možete ponoviti postupak kako bi pasta dospjela u unutrašnjost madraca.

Komentirajte prvi

New Report

Close