Promocija knjige “Ars Ophthalmologica”

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2019. u 16:40
Foto: Press

Na 42. Međunarodnom sajmu knjiga Interliber, dana 15. studenoga 2019. godine u 19:30h, održati će se promocija monografije „Ars Ophthalmologica“, kroz koju će biti predstavljeno 12 sveučilišnih udžbenika izdanih od Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“, u posljednjih 8 godina.

Od prvog modernog udžbenika oftalmologije u Republici Hrvatskoj, izdanog 2011. godine, „Seminaria Ophthalmologica“, preko jedinog farmakološkog oftalmološkog priručnika na hrvatskom jeziku, „Pharmacotherapia Ophthalmologica“, zatim jedinog atlasa ultrazvuka i ultrazvučne biomikroskopije na hrvatskom jeziku, „Atlas ultrazvuka“ i „Atlas ultrazvučne biomikroskopije“, te jedinstvenih Atlasa stražnjeg segmenta oka i Atlasa rožnice, kao i udžbenika posvećenog najčešćoj patologiji vida u djece, „Ambliopija“, na hrvatskom i na engleskom jeziku, Klinika za očne bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“ osobnim uspjesima ne pomaže samo pojedincima, već između ostalih platformi, svoje znanje uobličuje i formatom klasičnog udžbenika.

Vlastitim nakladništvom promiče razvoj struke i znanosti što se u konačnici očituje ne samo kao promocija Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“, same Bolnice i zagrebačkog zdravstva, nego i hrvatskog zdravstvenog sustava u cjelini. 

Kroz polusatnu interaktivnu multimedijsku prezentaciju pojedinih udžbenika na glavnoj pozornici paviljona 6 Zagrebačkog velesajma, predstavit će se put Klinike od Zavoda, preko Klinike, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za dječju oftalmologiju i strabizam, do, naposljetku, Suradnog centra Svjetske zdravstvene organizacije za dječju oftalmologiju, jedinog kliničkog suradnog centra Svjetske zdravstvene organizacije u Republici Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close