Premijera serije Ridleya Scotta snimane na Pagu

Autor: Marta Duić , 08. ožujak 2018. u 21:59
Priča o pomorcima nestalima na Arktiku

Sudjelovalo je 585 filmaša, uključujući glumce, statiste i pripravnike, od čega 208 Hrvata. Angažirano je i 57 domaćih statista.

Krajem ožujka premijera je televizijske serije The Terror američke kabelske kuće AMC, u izvršnoj produkciji Ridleya Scotta i Davida W. Zuckera, nadnaravnog trilera inspiriranog nestankom kraljevske ekspedicije poslane da istraži sjeverozapadni prolaz preko Arktika.

Serija se 23 dana lanjskog travnja snimala na otoku Pagu. Sudjelovalo je 585 filmaša, uključujući glumce, statiste i pripravnike, od čega 208 Hrvata. Angažirano je i 57 domaćih statista. "Hrvatska je s Pagom bila jedina u Europi koja je mogla ponuditi zadovoljavajuće lokacije vrlo slične traženima.

Snimano je na više lokacija, van naselja. Producenti su prezadovoljni, snimljeno izgleda fantastično te je doprinijelo ukupnoj kvaliteti serije. Nećemo reći da Pag nije izazovan teren, ali vrlo susretljiv Grad i sve institucije su ga napravili vrlo lijepim iskustvom", pojasnila je Erika Milutin, producentica i vlasnica tvrtke Ambasada film. Serija se u Hrvatskoj snimala i uz pomoć filmskih poticaja, kojima se produkcijama jamči povrat 20% lokalnih troškova.

U pet godina ovih mjera 34 produkcije snimale su kod nas, potrošile gotovo 400 milijuna kuna, osiguravši i svjetsku promociju domaćih lokacija. The Terror će imati 10 jednosatnih epizoda, temelji se na adaptaciji romana Dana Simmonsa, a prati pomorsku ekspediciju iz 1847. koja dvije godine ostaje zarobljena u ledu.

Stvarna ekspedicija iz 1845. izazvala je spekulacije jer je više od 120 članova posade misteriozno nestalo. Brodove su slučajno pronašli arktički istraživači 2014. i 2016.               

Komentirajte prvi

New Report

Close