Privlače bogatstvo, sreću i pozitivnu energiju: Odaberite ove sobne biljke za vaš dom

Autor: Poslovni.hr , 20. svibanj 2023. u 10:10
Foto: Unsplash

“Iako se u feng shuiju vjeruje da većina zdravih, dobro održavanih biljaka može povećati pozitivnost, postoje određene sobne biljke koje su posebno sretne”, kaže Diana Hathaway, dizajnerica interijera i feng shuija i osnivačica Gorgeous Color.

Prilikom odabira sobne biljke morate uzeti u obzir mnogo toga. Možeš li ga održati na životu? Je li otrovan za vašeg ljubimca? Slaže li se s estetikom vašeg doma? Ali ako također želite privući sreću u svoj dom, trebali biste razmisliti o tome koje biljke mogu pomoći u ravnoteži energije (ili chi) vašeg životnog prostora, piše Bestlifeonline.

“Iako se u feng shuiju vjeruje da većina zdravih, dobro održavanih biljaka može povećati pozitivnost, postoje određene sobne biljke koje su posebno sretne”, kaže Diana Hathaway, dizajnerica interijera i feng shuija i osnivačica Gorgeous Color.

Pet sretnih sobnih biljaka

1.  Drvo novca

Drvo novca (poznato i kao biljka Pachira) vjerojatno je jedna od najpoznatijih sobnih biljaka u feng shuiju. Vjeruje se da privlači prosperitet, bogatstvo, sreću i pozitivnu energiju—ne samo u prostor oko sebe nego i na svog vlasnika, objašnjava Angela Higgins, glavna dizajnerica i vlasnica Nourished Home i članica Međunarodnog Feng Shui Guilda.

Foto: Pixabay

Prema kineskoj legendi, vjeruje se da je biljka Pachira aquatica jednom očajnom farmeru donijela veliko bogatstvo, otkriva Hathaway.

Ali ne dopustite da vas reputacija drva novca prisili da stavite ovu biljku u svoj dom ako to nije vaš stil: Higgins kaže da je to uobičajena feng shui pogreška. “Feng shui je da se okružite stvarima koje volite, a koje odjekuju vama, pa pripazite da birate biljke koje volite, za koje možete brinuti i koje se uklapaju u vaš životni stil i dom.”

2. Drvo žada

Drvo žada se ponekad naziva i biljkom novca zbog svojih listova u obliku novčića. Zapravo, vjeruje se da upravo ti listovi simboliziraju sreću i bogatstvo. Higgins objašnjava da će, prema feng shuiju, svaka biljka s mekim, zaobljenim listovima donijeti sreću promičući nježnu i hranjivu energiju u domu.

Foto: Unsplash

S druge strane, vjeruje se da oštre biljke poput kaktusa nemaju sreće jer “crpe energiju” iz vaše okoline, kaže dizajnerica interijera Audrey Scheck. Drvo žada obično su uobičajeni pokloni za useljenje i novi poslovni dar zbog vjerovanja da će donijeti bogatstvo i sreću, primjećuje Hathaway.

3.Lucky bamboo

Vjeruje se da lucky bamboo, koji ne treba brkati s tradicionalnim bambusom (koji raste vani i nije sobna biljka), simbolizira sreću u domu, prema feng shuiju. Također se vjeruje da donosi sreću, prosperitet i bogatstvo u vaš radni prostor.

Foto: Unsplash

“Potiče osobni rast i pozitivnu energiju”, objašnjava Higgins. Hathaway dodaje da graciozno zakrivljeni oblik sretnog bambusa “potiče besprijekoran protok dobre feng shui chi energije”.

Još jedan razlog zbog kojeg se ova biljka tradicionalno koristi u feng shuiju je taj što njezine visoke, tanke stabljike lijepo nadopunjuju drveni dekor—a drveni elementi jedan su od pet glavnih elemenata feng shuija, za koje se vjeruje da donose vitalnost, rast, ljubaznost i fleksibilnost u vaš dom , kaže Higgins.

4. Sansveria ili svekrvin jezik

Bez obzira na to zovete li je sansveria ili koristite njen nadimak “svekrvin jezik”, ova sobna biljka ne zvuči sretno. Ali njegovi okomiti listovi simboliziraju uzlazni rast pozitivne energije i prosperiteta u vašem domu, objašnjava Scheck.

Foto: Unsplash

Osim toga, biljka je to koja pročišćava zrak u vašem domu, što “promiče dobre razine kisika, čist, zdrav zrak i energiju, što je osnova pozitivnog feng shuija za dobrobit”, objašnjava Higgins.

Zbog toga želite biti sigurni da je svaka biljka koju donesete u svoj dom “živa, bujna i zdrava [jer] su mrtve ili umiruće biljke loše za feng shui”, dodaje Higgins.

5. Filodendron

Ova lijepa i izdržljiva sobna biljka poznata je po tome kako se lako brine za nju i koliko dugo živi, što su dvije kvalitete koje promiču dobru feng shui energiju.

Foto: Unsplash

Štoviše, filodendroni su sretni zbog toga što njihovo lišće nalikuje plamenu i povezuje se s elementom vatre feng shuija. Vjeruje se da vatreni elementi u domu simboliziraju slavu jer pomažu povećati vašu vidljivost u svijetu, objašnjava Higgins.

Lišće također može “potaknuti chi energiju u mračnim prostorima vašeg doma”, napominje Hathaway.

Komentirajte prvi

New Report

Close