Prateći trendove na tržištu, lansirali novu liniju sve popularnije vrste vina, i to iz srca Slavonije

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2023. u 14:29
Foto: Vina Belje

Do kraja ovog tjedna će biti dostupno u brojnim trgovinama, restoranima i barovima diljem Hrvatske.

Vina Belje ističu se po vrhunskoj kvaliteti graševine i iznimnim crnim vinima od cabernet sauvignona, merlota i frankovke. Odabranom vinskom društvu, koje nastaje od grožđa iz vlastitih vinograda na Banovom brdu u Baranji, pridružuje se tek napunjeni Premium Rose. Iz ove slavonske vinarije kažu da je u pitanju vino posebne elegancije i profinjenosti.

Premium Rose je izlazak na tržište najavio velikom nagradom, zlatnom medaljom na Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wine Session, najvećem specijaliziranom natjecanju za ružičasta vina na svijetu. U konkurenciji od 1150 rose vina, koja su pristigla na ocjenjivanje sa svih kontinenata, hrvatskim roseima su dodijeljene tri zlatne medalje zbog čega je riječ o izuzetnom uspjehu vina koje je tek izašlo na tržište.

“Specifična mikroklimatska obilježja položaja Karanačko brdo u posljednjih petnaestak godina dala su nekoliko crnih vina koja su označili Baranju kao regiju iz koje, uz standardno visoku kvalitetu graševine, dolaze crna vina iznimne kvalitete. Jedan dio tog bogatstva iz protekle berbe odlučili smo predstaviti u jednom svježijem, opuštenijem, hedonističkom izričaju koji će u ovim ljetnim danima biti vino koje će ostaviti dojam”, Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje.

Premijera novog Premium Rosea upriličena je na Večeri vina i umjetnosti koja je održana ovog vikenda u Osijeku, a do kraja ovog tjedna Premium Rose će biti dostupan u brojnim trgovinama, restoranima i barovima diljem Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close