Dok se ne procijepi dovoljan broj ljudi cjepivom protiv koronavirusa te dok se ne stvori kolektivan imunitet, postoji niz namirnica koje možemo jesti, a koje će ojačati organizam i umanjiti rizik od infekcije. Svakim danom saznajemo sve više o namirnicama koje mogu pomoći našem imunitetu, a posebno se u zadnje vrijeme istražuju beta-glukani za koje se potvrdilo da mogu biti iznimno korisni našem tijelu u borbi protiv covida-19, piše Gloria.
Beta-glukani su strukturne komponente koje se nalaze u brojnim namirnicama kao što su zobena zoba, ječam, kvasac, gljive i alge. U nedavnom sveobuhvatnom pregledu istraživanja sastojaka u hrani koji bi mogli pomoći u borbi protiv covida, istraživači su ispitali preliminarne dokaze koji podupiru potencijalnu upotrebu beta-glukana u borbi protiv zaraze koronavirusom. Obećavajuća je studija napravljena na beta-glukanima u shiitake gljivama, koju je vodila dr. Emma J. Murphy s irskog Athlone Institute of Technology.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu