Poskupljenje goriva utjecalo je na potražnju online potrošača

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2022. u 11:53
Foto: Pixabay

Pregledali su i usporedili potražnju kupaca srednje i istočne Europe.

Uzeći u obzir drastično poskupljenje goriva protekla dva tjedna u Hrvatskoj, ali i ostatku CEE regije, portal Jeftinije.hr odlučili su provjeriti koliko su spomenuta poskupljenja imala utjecaja na potražnju online potrošača.

Pregledali su i usporedili potražnju kupaca srednje i istočne Europe na platformama za usporedbu Heureka grupe i ponovno uočili velike sličnosti u ponašanju potrošača. U svim analiziranim državama, u proteklih tjedan dana primijetili su značajan porast potražnje za biciklima, posebno električnim biciklima te romobilima, odnosno električnim romobilima.

Foto: Jeftinije.hr

Kod hrvatskih je potrošača ta sličnost u pretraživanjima s ostalim potrošačima u regiji najočitija u kategoriji električnih bicikla za kojima je potražnja porasla za 104 % u samo tjedan dana, a podudaranje je vidljivo i u kategoriji električnih romobila kod kojih je zabilježeno povećanje potražnje od 53 % u odnosu na tjedan ranije. Gotovo identična pretraživanja imali su i slovenski potrošači kod kojih je zabilježen dodatni porast u kategoriji treking bicikla i to od 70 % u odnosu na prošli tjedan.

Kod ostalih analiziranih zemalja primijećena su ista podudaranja. Mađarski potrošači također su pokazali zanimanje za spomenutim proizvodima unatoč privremenim ograničenjima cijene energenata. U Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj u proteklih su tjedan dana pojedinačno najtraženiji bili električni romobili i električni bicikli, a slijedili su ih klasični bicikli i romobili.

Komentirajte prvi

New Report

Close