Početak ljeta u znaku Svjetskog dana glazbe i Zagreb Classica

Autor: Poslovni.hr , 18. lipanj 2022. u 07:27
FOTO: TZGZ

Uoči Svjetskog dana glazbe, u ponedjeljak 20. lipnja, Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) poklanja koncert Zagrebačkih solista uz gostovanje Marka Tolje.

Tako će se, s početkom u 18:00 sati, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu moći poslušati skladbe W.A. Mozarta, Luke Sorkočevića, Amanda Ivančića, ali i neke od najljepših pjesama Ive Robića, Franka Sinatre, Luisa Armstronga i drugih.

Na sam Svjetski dan glazbe i prvi dan ljeta, 21. lipnja,  u organizaciji Hrvatske glazbene unije, u periodu od 17:00 do 21:00 sat, glazbenici poklanjaju glazbu kroz  brojne koncerte u centru grada. Razni glazbeni žanrovi moći će se čuti na lokacijama: Cvjetni trg, Bogovićeva ulica, Tkalčićeva ulica / Krvavi most, Europski trg i park Ribnjak. Isti dan, s početkom u 19:00 sati, na Medvedgradu će, u organizaciji PP Medvednica, nastupiti LADO & Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Radi se o novoj suradnji i projektu koji je inspiriran klasičnom i etno hrvatskom glazbenom baštinom kroz fuziju etna i jazza.

FOTO: TZGZ

Ovom prigodom, Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a je izjavila: „S veseljem pozivam sve da posjete Zagreb koji je pun događanja i po mnogima, najljepši upravo u ovim mjesecima koji nam dolaze. Nakon prigodnog obilježavanja Svjetskog dana glazbe, u četvrtak, 23. lipnja, počinje Zagreb Classic 2022. koji nam otvara posebna gošća iz Ukrajine, solistica na violini, Anastasiya Petryshak uz pratnju orkestra Opere HNK u Zagrebu. Tijekom 7 dana, s početkom u 21:00 sat, posjetitelji će moći uživati u biranim sadržajima domaćih i međunarodnih izvođača te divnom ambijentu Trga kralja Tomislava. Svi programi su besplatni, a prvorazredne glazbene poslastice prekrasna su uvertira u još jedno atraktivno ljeto u glavnom gradu.“

Podsjećamo, u organizaciji Grada Zagreba te Turističke zajednice grada Zagreba i partnera, u Zagrebu će se od 23. do 29. lipnja održati Zagreb Classic 2022. na Trgu kralja Tomislava. Tako će, tijekom sedam dana, publika moći uživati svaki dan u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom, s početkom u 21:00 sat. Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Ukrajine, Francuske i Italije, a cjelokupni program dostupan je na: https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic.

Komentirajte prvi

New Report

Close