Samo jedan dan na moru poboljšat će zdravlje, ovih pet učinaka ništa ne može zamijeniti

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2022. u 08:46
Foto: Unsplash

Morska sol u zraku i vodi sadrži čak trideset dva kemijska spoja koja su vrlo važna za pravilno funkcioniranje ljudskog organizma.

Jedan mililitar morske vode sadrži tisuću čestica morske soli. Tijekom jednog dana provedenog na moru, dijete udahne oko 10 milijardi ovih čestica, koje imaju ljekovito djelovanje na dišne puteve, bronhije i pluća, piše B92.

Morska sol u zraku i vodi sadrži čak trideset dva kemijska spoja koja su vrlo važna za pravilno funkcioniranje ljudskog organizma. Postoji mnogo ljekovitih svojstva morske soli, a za nas je najvažnije sljedećih pet.

Pročišćava krv i povećava nivo hemoglobina

Ioni soli u moru prodiru kroz našu kožu i ulaze u krv, što potiče proizvodnju krvnih zrnaca i povećava nivo hemoglobina, metaloproteina odgovornog za prijenos kisika u stanice organizma.

Uravnotežuje funkcioniranje endokrinih žlijezda

Morska sol sadrži mnoge ljekovite makro i mikro elemente (jod, kalcij, kalij, magnezij, sumpor), minerale i katalizatore koji ubrzavaju metabolizam i poboljšavaju funkcioniranje endokrinog sustava. Osim toga, morska sol sadrži i brojne biološke stimulatore koji aktiviraju funkcioniranje žlijezda kroz unutrašnju sekreciju i stimulativno djeluju na cijeli organizam.

Jača nervni sustav

Morska so sadrži male količine broma koji umiruje i magnezija koji potiče eliminaciju viška vode. Djelovanje ova dva elementa smanjuje rizik dobivanja glavobolje. Morska sol pozitivno utiče i na receptore u koži i ona ostaje u sloju epidermisa tri do četiri tjedna nakon ulaska u more.

Promovira razvoj mentalnih sposobnosti

Morska voda sadrži jod koji je važan za pravilno funkcioniranje štitnjače i za sintezu hormona koji potiče intelektualni razvoj i jača mentalne sposobnosti. Djeca koja nemaju dovoljno ovog važnog hormona u organizmu mogu da zaostaju u psihofizičkom razvoju.

Štiti od prehlade i bronhijalne astme

Morska sol snabdijeva tijelo selenom, kemijskim elementom ključnim za funkcioniranje štitnjače i održavanje imuniteta.

Komentirajte prvi

New Report

Close