Otkrijte male i jeftine promjene kojima ćete najbrže zagrijati sobu i održati je toplom

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2022. u 10:08
Foto: Unsplash

Ne zahtijevaju mnogo truda od vas i što je najvažnije – jeftine su.

Tijekom hladnih dana važno je da sobe u kojima boravimo budu tople i da tako ostanu što duže. To možete postići tako što ćete uzeti obzir naše sljedeće sugestije, piše Metropolitan, a prenosi City magazin. One ne zahtijevaju mnogo truda od vas i što je najvažnije – jeftine su.

Aluminijska folija

Kako ne biste gubili toplinu iz radijatora, na njegovu zadnju stranu stavite aluminijsku foliju. To će preusmjeriti topli zrak prema centru sobe.

Zavjese

Ujutro otvorite zavjese širom i pustite u sobu jutarnju svjetlost koja je „zarobljena“ u prozorima. Prije spavanja navucite zavjese kod svih prozora. U većini domova, grijanje je noću slabije, a zavjese će spriječiti da topli zrak izlazi kroz prozore. Zavjese koje koristite zimi trebaju biti što deblje. One će duže zadržati toplinu.

Ukrasite zidove

Postavljanje fotografija, ogledala i slika na zidove spriječit će gubitak topline. Čak i deblji poster može napraviti dodatni sloj izolacije,što povećava temperaturu u stanu i tako sprečava hladne zidove da upijaju topli zrak.

Tepisi

Tepisi i deke su vrlo korisni. Osim što su dekorativni elementi, oni sprečavaju sakupljanje hladnog zraka u prostoriji. Ako nemate dobru izolaciju poda, čak deset posto toplog zraka može se apsorbirati u hladni pod. Tepisi su odlični izolatori, a oni će vam zagrijati i stopala.

Foto: Unsplash

Ne zagrijavajte prostorije koje ne koristite

Ne zagrijavajte hodnike i prostorije koje ne koristite. Isključite grijanje u njima i zatvorite vrata kako biste spriječili nepotreban gubitak topline.

Komentirajte prvi

New Report

Close