Ovogodišnji MUZZA tjedan znanosti bit će u znaku pametne budućnosti

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2023. u 15:05
Muzza tjedan znanosti

Od 19. do 21. svibnja na Zagrebačkom velesajmu posjetitelje očekuje 60 radionica, interesantna predavanja i 9 panela.

Drugi po redu MUZZA tjedan znanosti, na veliko veselje djece i mladih, ali i odraslih vodi nas u svijet znanosti  od 19. do 21. svibnja 2023. u paviljonu 10a Zagrebačkog velesajma u vremenu od 10 do 19 sati, a ovogodišnje izdanje nosi naziv Smart Future. Čak 40 partnera ove će godine predstaviti najnovija dostignuća iz znanosti, budućnosti iz STEM područja te iz humanističkih, prirodnih i društvenih tema. U tri dana će se održati i devet panela na temu Smart Future.

Ulaz na MUZZA tjedan znanosti je besplatan za sve posjetitelje. Tjedan znanosti je novo iskustvo za djecu, mlade i studente, okuplja akademsku i tehnološku zajednicu te gospodarstvenike, a kroz interaktivno učenje i umrežavanje ostvaruje susrete sa znanstvenicima.

“Jako smo sretni što ćemo najvažnijoj publici, djeci i mladima, predstaviti ono najbolje od hrvatske znanosti. Smatramo da je jako važno u današnjem društvu promicati stvarne vrijednosti i stavljati naglasak na obrazovanje i znanost kao na stupove naprednog društva. Pozivamo djecu, mlade, njihove profesore i roditelje da nas posjete i uživaju u zabavnim aspektima znanosti.” – izjavila je Đurđica Protić, predsjednica udruge MUZZA.

Ovogodišnji MUZZA tjedan znanosti obuhvatio je sve relevantne teme i svrstao program u 14 područja: Pogled u svemir, Humanija – znanost o čovjeku, Superorganizam, Budućnost robota, Budućnost prometa, Mali znanstvenici, Senzacionalna znanost, Muzza LAB, E- LAB, Ekologija i klima, Filmska i medijska pismenost, Igrom do zdravlja, Biljni i životinjski svijet i Interaktivne radionice.

 “Turistička zajednica grada Zagreba s veseljem podržava MUZZA tjedan znanosti. Ovom je događanju edukativnog i turističkog karaktera cilj promicanje znanosti i njezino približavanje djeci i mladima, a to je važno ne samo za građane grada Zagreba nego i za goste koji naš grad posjećuju upravo radi ovakvih manifestacija.” –  izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

MUZZA tjedan znanosti ove godine nudi posjetiteljima i devet panela na kojima će kompetentni sudionici govoriti o utjecaju koji tehnologija ima na sadašnjost i budućnost globalne zajednice. Na temelju dosadašnjeg razvoja mnogi se procesi mogu predvidjeti, pa će biti zanimljivo čuti kako budućnost promišljaju znanstvenici, istraživači, poduzetnici i edukatori. Sudjelovati će akademik Bojan Jerbić – dipl. ing s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, predsjednik društva arhitekata Zagreb Tihomil Matković, dekanica Tehničkog veleučilišta prof.dr.sc. Jana Žiljak Gršić, dekan Fakulteta prometnih znanosti izv. prof.dr.sc. Marko Šoštarić, Mislav Malenica, predsjednik udruge CroAI i CEO Mindsmiths, predsjednik uprave Končar d.d. Gordan Kolak, Hrvoje Balen, CEO Algebre i predsjednik HUP-a ICT, Vjekoslav Majetić, inovator i CEO DOK-ING, izv.prof.dr.sc. Ana Sović Kržić, Fakultet elektrotehnike i računarstva, dr. sc. Lovro Palaversa i dr. sc. Vibor Jelić s Instituta Ruđer Bošković i te brojni drugi.

MUZZA tjedan znanosti prošle je godine posjetilo više od 9000 djece i mladih. S novom lokacijom te velikim povećanjem zanimljivih sadržaja i programa ovaj događaj za mlade I djecu pod nazivom “Smart Future” ne smijete propustiti.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: www.muzza.hr i na društvenim mrežama: https://www.facebook.com/udrugamuzza i https://www.instagram.com/udrugamuzza

Partneri projekta su: Turistička zajednica grada Zagreba, grad Zagreb, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zaklada Hrvatska za djecu,  Hrvatska udruga poslodavaca, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti, Sveučilište u Zagrebu Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Kineziološki fakultet Zagreb,  Hrvatsko katoličko sveučilište, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Otvoreno učilište Algebra,  Medicinski  fakultet u Zagrebu i Hrvatski institut za istraživanje mozga, Hrvatsko društvo za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu, Klinička bolnica Sveti Duh, Institut Ruđer Bošković, Ericsson Nikola Tesla, Končar, Rimac, Tesla, Hrvatski prirodoslovni muzej, Tifološki muzej, Hoću knjigu, Ida Didacta, Plavi svijet, Fizika ekspress, Petica – igrom do zdravlja, Atos, Alert – full servis marketinška agencija, Zvona Catering, CircuitMess, Robokacija, Deloitte, FINA, Erste Card Club d.o.o. i Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Komentirajte prvi

New Report

Close