Ovogodišnje zvijezde su Korčula i Pelješac

Autor: Poslovni.hr , 16. listopad 2015. u 10:04
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Posjetitelje će od 13. do 15. studenoga dočekivati 300 domaćih i stranih izlagača.

Ususret trećem izdanju Hrvatskog festivala hrane i vina, koji se održava od 13. do 15. studenog u Areni Zagreb, u zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori u četvrtak su predstavljene eno-gastro destinacije Korčula i Pelješac.

U suradnji s Dubrovačko neretvanskom županijom organizator je okupio 20 perspektivnih vinara s autohtonim vinskim sortama sa Korčule i Pelješca, čija su vrhunska vina autohtonih sorti predstavili vinari osobno.

“Ovo smo događanje posvetili područjima koja su ovog ljeta stradala u razornim požarima a čije su vinske sorte bogatstvo Hrvatske i čine prepoznatljiv proizvod, posebno na turističkom tržištu”, rekla je Đurđa Protić, direktorica Hrvatskog festivala hrane i vina.

Uz vrhunska vina Plavac mali, Grk, Pošip, Rukatac i Prošek, delicije autohtone kuhinje pripremali su stručnjaci kao što su Konoba Mate iz Pupnata, Agroturizam Antunović iz Pelješca Kuna, Agroturizam Mala kapja iz Blata, Konoba Blato iz Zagreba, te catering Zvona iz Zagreba.

Kao vodeći regionalni eno-gastro događaj, Hrvatski festival hrane i vina, osim promicanja enogastronomske kulture, aktivno radi i na promicanju domaćih eno-gastro destinacija, i to u suradnji s Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ), županijama i Hrvatskom zajednicom županija.

Posjetitelji festivala imat će priliku upoznati se s više od 300 domaćih i stranih izlagača, degustirat njihove proizvode koji će se prodavati po atraktivnim cijenama, razmijeniti iskustva i saznati najnovije eno-gastronomske trendove. Na dvije pozornice posjetitelji će imat priliku pratiti atraktivne kuharske prezentacije vodećih domaćih i inozemnih kuhara, slastičara, autora kuharica, gastro blogera i domaćih zvijezda. Brojne kuharske radionice i tečajevi, posjetiteljima će omogućiti da uz pomoć vrsnih kuhara i gastro stručnjaka besplatno savladaju kulinarske trikove. 

Komentirajte prvi

New Report

Close