Većina kućanstava stavlja sve u hladnjak kako bi osigurali da traje što duže prije nego što se pojavi plijesan. No, neke namirnice nisu namijenjene hlađenju, a luk je jedna od njih. Evo najboljeg načina za skladištenje luka kako biste bili sigurni da će ostati jestiv do šest mjeseci, piše Express.
Luk ne mora biti u hladnjaku jer nije dobro mjesto za njegovo skladištenje. Hladnjak je hladno i vlažno okruženje, a hladna temperatura uzrokuje da luk pretvori škrob u šećer, što rezultira mekim ili vlažnim lukom. Najbolje mjesto za držanje cijelog luka je tamno, hladno, suho i dobro prozračeno mjesto.




Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu