Ove biljke tjeraju komarce: Posadite ih u vrt ili vaše tegle na balkonima

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2023. u 08:03
Foto: Unsplash

Ljepota ovih biljaka je u tome što se mogu koristiti iu druge svrhe, primjerice kada kuhate i slično. A budući da su i ukrasne biljke, i vaš će vrt i balkon izgledati još bolje,

Ljetna sezona znači više razloga da svoje vrijeme provedete vani. I premda ćete voljeti miris i osjećaj svježeg zraka, ali biti hrana za dosadne kukce i komarce nije nešto o čemu sanjamo. Iako postoje dostupni losioni i sprejevi za tjeranje insekata, oni ne mogu učiniti ništa kada se radi o odbijanju komaraca od ulaska u vaš dom.
Pitanje je, međutim, postoje li koraci koji se mogu poduzeti kako bi se spriječilo njihovo razmnožavanje oko vašeg doma. Na sreću, možete zaustaviti razmnožavanje i širenje komaraca dodavanjem ovih biljaka u vaš vrt ili tegle.

Ovo je samo nekoliko primjera biljaka u kontejnerima koje možete uzgajati u i oko svoje kuće ako želite držati podalje štetočine. Ljepota ovih biljaka je u tome što se mogu koristiti iu druge svrhe, primjerice kada kuhate i slično. A budući da su i ukrasne biljke, i vaš će vrt i balkon izgledati još bolje, piše Healthybuilderz.

Kadifica

Foto: Unsplash

Kadifice je lako uzgojiti u svom vrtu, a osim što će unijeti jarku boju u vaš prostor, ova biljka također može otjerati komarce. Ali ako mislite da će tu završiti njegova funkcija, mogli biste se iznenaditi kada otkrijete da neven također može pomoći u odbijanju lisnih uši, bijelih mušica i slično.

Bosiljak

Bosiljak svakako oživljava naše salate i tjestenine, ali ova biljka također može pomoći u suzbijanju komaraca. Ono što ćete voljeti kod ove biljke je to što odaje tu određenu aromu bez da morate gnječiti njezine listove.

Citronela

Citronela se obično dodaje u mnoge svijeće i repelente protiv komaraca zbog svoje sposobnosti da odbija komarce. Ono što je sjajno u vezi s ovom biljkom je to što se radi o vrsti biljke koja se ne mora posebno održavati pa je možete uzgajati u svom dvorištu uz minimalnu njegu. Možete ga čak pomiješati s drugim biljkama koje tjeraju komarce u vašem domu kako biste komarce držali podalje.

Ružmarin

Foto: Unsplash

Drvenasti miris ružmarina daje snagu našim jelima, ali osim toga, ova biljka također može spriječiti dosadne komarce da vas pojedu. Ova biljka odbija čak i nametnike koji napadaju vaše povrće.

Češnjak

Još jedna biljka koju možete uzgajati u svom vrtu, a izgledat će sjajno iu posudama, je češnjak. Oštar miris koji se širi od češnjaka prirodno tjera komarce, što je odlično pogotovo ako želite zaštititi svoju obitelj od ugriza.

Lavanda

Foto: Unsplash

Pitate li se zašto vaša biljka lavande opstaje čak i kada u blizini ima insekata, životinja i drugih štetočina? Pa, to je zbog mirisa koji biljka ispušta, a koji dolazi od ulja koja se nalaze na lišću biljke. Ono što je dobro u vezi s tim je da je biljka otporna na sušu i prilično žilava, pogotovo kada se primi u vrtu. Samo se pobrinite da ima dovoljno sunca i dovoljno drenaže.

Komentirajte prvi

New Report

Close