Ovakvim ćete ponašanjem svojem djetetu ponajprije ‘uništiti život’

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2022. u 10:50
Foto: Pixabay

Najveća zamka roditeljstva jest udovoljavati djetetu.

Znate li kako ćete svojem djetetu najprije uništiti život? Naviknite ga da uvijek dobije sve što želi. Njegove će želje neprestano rasti jer se lako ispunjavaju, a vas će bespomoćnost prije ili poslije prisiliti da odbijete. Njega će pak nenaviknutost na odbijanje mučiti mnogo više nego uskraćenje onoga što je poželio, rekao je Jean-Jacques Rousseau, piše Zadovoljna.hr.

“Zašto francuska djeca ne bacaju hranu?” zapravo je naslov jedne izvrsne knjige američke autorice s adresom u Parizu koja je nakon opažanja odgoja američke i francuske djece uočila bitne razlike. Dok su, kako kaže, američka djeca vječno u drami, francuska su strpljiva.

Ova knjiga uči nas zašto je popuštanje loše, kako dijete naučiti strpljenju, kako izbjeći tantrume i spriječiti većinu budućih scena koje dijete bez postavljenih granica (finiji izraz za razmaženo dijete) radi.

Doznat ćete odgovore na pitanja poput:

  • Zašto neka djeca vrište sekundu nakon što nešto ne dobiju?
  • Zašto neku djecu treba stalno zabavljati?
  • Zašto neka djeca u restoranima ne mogu sjediti pet minuta na miru?

Najveća zamka roditeljstva jest udovoljavati djetetu. Optimalno je da roditelj postavite granice, a onda unutar tih granica dati djetetu da ima slobodu da se igra i radi kako želi, piše Zadovoljna.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close