Sljedeći put kada pojedete bananu, možda biste trebali sačuvati koru i dobro je iskoristiti umjesto da je bacite u smeće. Zapravo, ovaj često odbačeni dio voća možete uključiti u svoje pečenje deserata i keksa. Iako se to može činiti kao čudna ideja, ispada da dodavanje kore od banane u vaše kekse i kolačiće može ih učiniti i zdravijima i zasitnijima, piše Eatthis.
U studiji koju je objavio ACS Food Science & Technology, istraživači su kore od banane pretvorili u brašno koje su zatim dodali u tijesto za kekse prije nego što su pečeni. Utvrđeno je da su keksi napravljeni od brašna od kore banane više zadovoljili one koji su ih jeli od keksa koji su napravljeni od pšeničnog brašna. Uz to, keksi su tako postali zdraviji nego što bi inače bili zahvaljujući činjenici da brašno od kore banane nudi vlakna, magnezij i kalij, kao i antioksidativne spojeve.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu