Ova alkoholna pića su vrlo loša za zdravlje srca

Autor: Poslovni.hr , 11. kolovoz 2022. u 11:05
Foto: Pixabay

Oni koji konstantno konzumiraju gazirana pića imaju povećan rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, a u kombinaciji s alkoholom, itekako mogu biti fatalna.

Kako starite, sve više počinjete razmišljati o efektima koje alkohol ima na vaše zdravlje. Postoji nekoliko alkoholnih pića koja biste trebali izbjegavati jer loše utječu na rad srca, piše Klixba.

Na prvom mjestu je rum pomiješan s Coca-Colom. Ljekarnica Lisa Young navela u razgovoru za Eat This dodala je da je zapravo bilo koje alkoholno piće u kombinaciji s gaziranim pićem nezdravo za srce.

Istraživanje koje je nedavno objavljeno u Journal of the American College of Cardiology pokazalo je da oni koji konstantno konzumiraju gazirana pića imaju povećan rizik od srčanih bolesti i moždanog udara. U kombinaciji s alkoholom, itekako mogu biti fatalna.

Na drugom mjestu pića koje biste trebali izbjegavati je Pina Colada. “Ona se radi od ruma, soka od ananasa i kokosovog mlijeka, koji su bogati šećerom i zasićenim mastima”, navela je Young.

Zasićene masti podižu nivo LDL, odnosno lošeg holesterola, koji dovodi do komplikacija u radu srca. Još jedno piće koje je nezdravo je Long Island ledeni čaj jer je puno šećera i kalorija. “On sadrži alkohol, sirup, Coca Colu i nekoliko drugih slatko-kiselih sastojaka koji loše djeluju na srce”, rekla je.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close