Otkako je pandemije, neki se susreću s ovim zdravstvenim problemom

Autor: Poslovni.hr , 15. rujan 2022. u 08:32
Foto: Pixabay

Ako sumnjate da škripite zubima, posjetite svog stomatologa.

Istraživanja su pokazala da je škripanje zubima danas češće nego što je bilo prije pandemije. Razlog je povećanje stresa i nervoze tijekom zbog pandemije covida, ali i drugih socijalno-ekonomskih promjena poput inflacije i političkih nemira. Stres se može manifestirati na puno načina, stoga je i ovo jedan od njih, piše Centar Zdravlja.

“Američki institut za zdravlje proveo je istraživanje 2020. godine, koje je otkrilo vezu između stresa i bruksizma”, rekao je Coombs. Rezultati su utvrdili da 95% ljudi koji su pod velikim stresom pokazuju znakove bruksizma. Dodao je kako je Američka stomatološka udruga otkrila porast bruksizma za 70% u anketi iz ožujka 2021.

Ako sumnjate da škripite zubima, posjetite svog stomatologa. Stomatolog može pregledati i procijeniti znakove i simptome kako bi isključio bilo koji drugi problem, poput infekcije zuba, karijesa ili bolesti zuba. Također će moći dati preporuke za najbolje sljedeće korake i tretmane, koji mogu uključivati štitnike za usta, relaksatore mišića ili čak upravljanje stresom.

Komentirajte prvi

New Report

Close