Osiguravatelj ‘pokriva’ najpopularniji svjetski balet, a i najveći projekt u Hrvatskoj

Autor: Sergej Novosel Vučković , 01. studeni 2019. u 12:54
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Bliži se doba godine kad će brojni Zagrepčani stati u red pred Hrvatsko narodno kazalište, ne bi li nabavili ulaznice za izvedbe Orašara, baleta Pjotra Ijiča Čajkovskog, koji je tradicionalno uoči i tijekom adventskog razdoblja jedan od najtraženijih i omiljenih događaja za upotpunjavanje slobodnog vremena i kultiviranje, nakon radnog dana.

U tome je svoj interes našlo i Wiener osiguranje, koje je postalo sponzor toga najizvođenijeg baleta u svijetu. U toj su tvrtki očito dobro pogodili, jer Orašar ide od ove zime u HNK u novom ruhu, s novim viđenjem glazbeno-plesnog scenskog djela, u novoj koreografiji i s novim režiserom. I, kako je kazala intendantica HNK Dubravka Vrgoč, na daskama nacionalnog teatra balet će biti izvođen dvadesetak puta, nikad više, što je po njoj i svojevrsni rekord.

"Sponzorstvo najpopularnijeg i najizvođenijeg baleta je kruna naše proslave dvadeset godina poslovanja u Hrvatskoj i velika nam je čast stoga biti dio te prekrasne božićne priče", kazala je na predstavljanju novoga zagrebačkog Orašara predsjednica Uprave Wiener osiguranja ViG Jasminka Horvat Martinović istaknuvši kako su projekti iz kulture i umjetnosti od važnosti za Wiener.
Ovaj je osiguravatelj, inače dio austrijske grupacije Vienna Insurance, prošle godine imao zaračunatu premiju od 891,5 milijuna kuna (porast od 15% u odnosu na godinu ranije), uz neto dobit od 59,4 milijuna kuna, što ga je svrstalo na 4. poziciju na hrvatskom tržištu. U segmentu, primjerice, životnih osiguranja, još je bolji, drugi (s premijom od 548 milijuna kuna), odmah iza Croatia osiguranja.

Wiener osiguranje je, zanimljivo, osiguratelj izgradnje Pelješkog mosta, najvećeg infrastrukturnog projekta uopće u Hrvatskoj, "teškog" više od dvije milijarde kuna. Za tu operaciju tvrtku je kao ugovaratelj osiguranja angažirao izvođač radova, China Road and Bridge Corporation (CRBD). 

Komentirajte prvi

New Report

Close