Optužen jer je u 5 godina iz poznate tvrtke iznio milijune

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. rujan 2021. u 12:21
Foto: Matthias Balk/dpa /DPA/PIXSELL

Danas 41-godišnji osumnjičenik isprva je za vrijeme istrage surađivao s istražiteljima te je priznao kazneno djelo, stoji u priopćenju tužiteljstva. No nakon podizanja optužnice se predomislio, pa je nestao.

Zaposlenik vodećega njemačkog proizvođača žarulja i rasvjetnih tijela, tvornice Osram, optužen je za krijumčarenje i krađu zlatnih strugotina teških ukupno 67 kilograma iz pogona u kojem je radio u razdoblju od nekoliko godina.

Ukradena imovina je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bila vrijedna oko 2,3 milijuna eura, rekao je glasnogovornik ureda javnog tužitelja iz Regensburga.

Dosadašnja je istraga pokazala da se krađa zlatnih strugotina odvijala između 2012. i 2016. Godine 2018. Osram je podnio prijavu za krađu.

Glasnogovornik tvrtke odbio je komentirati vijest, pozvavši se na istragu koja je u tijeku.

Danas 41-godišnji osumnjičenik isprva je za vrijeme istrage surađivao s istražiteljima te je priznao kazneno djelo, stoji u priopćenju tužiteljstva.

No nakon podizanja optužnice se predomislio, pa je nestao. Stoga je za njim raspisana međunarodna tjeralica. Na koncu je uhićen u rodnoj Rusiji koja ga je izručila Njemačkoj.

Glasnogovornik tužitelja nije rekao kako je točno osumnjičenik krijumčario zlatne strugotine sa svojega radnog mjesta u bavarskome Regensburgu, no vjeruje se da ih je iznosio postupno, u 360 navrata.

Glasnogovornik Osrama je pojasnio da se zlatne strugotine stvaraju za vrijeme proizvodnje LED čipova. Oni se uglavnom koriste u automobilskoj industriji, primjerice za unutarnju rasvjetu u vozilima. Dodao je da se strugotine obično recikliraju.

Komentirajte prvi

New Report

Close