Okusi, boje, mirisi i oblicima gastro majstorija u Varaždinu

Autor: Agencija VLM , 24. listopad 2012. u 10:46
PXL

Varaždinska gastro izložba obogaćuje turističku ponudu grada i razvija struku.

Na 2. Međunarodnoj gastro izložbi Varaždinci i njihovi gosti uživat će u okusima, bojama, mirisima i oblicima gastro majstorija kuhara iz  pet  zemalja i 34 restorana.

Drugo izdanje varaždinske gastro izložbe, jedinog međunarodnog događanja takve vrste u Hrvatskoj, zajednički organiziraju Turistička zajednica grada Varaždina i Udruženje Hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin. Cilj je stvaranje cjelogodišnje turističke ponude i povećanje turističkog prometa, dok Udruženje Hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin kroz izložbu želi potaknuti razvoj enogastronomske ponude Varaždina i njegove okolice, revitalizirati autohtona jela sa šireg varaždinskog područja te Varaždincima i njihovim gostima prezentirati  ponudu lokalnih restorana.

Jedan od ciljeva 2. Međunarodne gastro izložba je i afirmacija lokalnih namirnica te lokalnih vinskih brendova. Gastro izložba održat će se 25. listopada u prostoru Glazbene škole u Varaždinu, a očekuje se da će se na njoj predstaviti 20 lokalnih restorana i 15 restorana iz inozemstva. Tema događanja biti će jela autohtone kuhinje, odnosno koncept od polja do stola, pa će svoje proizvode predstaviti i lokalni proizvođači raznih namirnica te vinari varaždinskog kraja. Program izložbe sastojat će se od stručnog okruglog stola, koji će voditi Damir Crleni, a čija će tema biti jela i namirnice varaždinskog kraja u razvoju turizma, te dijela otvorenog za javnost i uživanje u okusima, bojama, mirisima i oblicima kulinarskih majstorija.

Varaždinska gastro izložba obogaćuje turističku ponudu grada i razvija struku. Isto tako, ona potiče razvoj lokalnih proizvođača hrane te njihovo uključivanje u turističku ponudu i neposredno povezivanje s krajnjim kupcima i potrošačima. Grad Varaždin, Varaždinska županija, Turistička zajednica Varaždinske županije i Gradska tržnica Varaždin to su prepoznali te će 2. Međunarodnu gastro izložbu organizacijski poduprijeti.

Ulaznice za 2. Međunarodnu gastro izložbu neće biti u slobodnoj prodaji, već će biti distribuirane kao zahvala na vjernosti gostima lokalnih restorana, odnosno gostima hotela koji će iskazati interes za posjetom.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Moram potvrditi da su gosti zbilja mogli uživati u pogledu ali i okusu raznih delicija koje su pripremili marljivi i vješti kuhari. Jedini nedostak bio je prostor koji je bio popunjen do zadnjeg milimetra :O Ako ste proustili gastro izložbu, a želite uživati u ukusnim autohtonim jelima, preporučam da posjetite restoran & pansion Albatros u Perušiću

http://www.albatros-perusic.com

New Report

Close