"Ovaj pršut ide samo odabranima. Ovog momenta, osim njih nekoliko u mojoj konobi, ima ih još samo stotinjak komada koji vise sa stropova isključivo hrvatskih restorana. Biram pažljivo lokacije, priznajem, jer ovo je specijalan proizvod, pripravljen od najboljih sirovina, kombinacije kvalitetnog drva i pomno odabranog građevinskog materijala", kaže za Slobodnu Dalmaciju Siniša Tudor, vlasnik konobe "Nono" u Krku na otoku Krku.
Tudor je moderni izumitelj koji je, tražeći rješenje za saniranje problema što znaju snaći prave pršute, odlučio napraviti umjetni. Čovjeku koji obožava ovu delikatesu, i još više uživa u njezinu rezanju, praveći od toga pred gostima svoje konobe pravi spektakl, dosadilo je što oni s vremenom počnu oksidirati, kalirati, postajati mamac za muhe. Velikom perfekcionistu je to jako smetalo, pa se odlučio za eksperiment.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu