Naše agencije osvojile ‘srebra’ na moskovskoj ‘Eventiadi’

Autor: Marta Duić , 24. siječanj 2019. u 22:00
Krešimir Renzo Prosoli, glavni izvršni direktor Real grupe

Međunarodna udruga za odnose s javnošću (IPRA) zaprimala je prijave iz 13 zemalja za najveću komunikacijsku nagradu na području istočne Europe.

Na natjecanju Eventiada IPRA Golden World Awards u Moskvi hrvatske agencije Real grupa i Komunikacijski laboratorij osvojile su priznanja.

Multimedijski izložbeni projekt Nikola Tesla – Mind from the Future u produkciji Real grupe osvojio je drugo mjesto u kategoriji za najbolji kulturni projekt, a konferencija Future Tense koja se u listopadu održala u zagrebačkoj Laubi osvojila je drugo mjesto u kategoriji događaja godine. Međunarodna udruga za odnose s javnošću (IPRA) zaprimala je prijave iz 13 zemalja za najveću komunikacijsku nagradu na području istočne Europe koja se dodjeljuje od 1990. godine i promovira regionalne i međunarodne kampanje koje su implementirali globalni brendovi i vodeće korporacije u istočnoj Europi, zemljama ZND-a i središnjoj Aziji.

Međunarodni žiri birao je nominirane i pobjednike po kriterijima: usklađenost s međunarodnim standardima, inovativnost pristupa, kvaliteta istraživanja, planiranja i provedbe, kvaliteta finalnog projekta i evaluacija. Posjetimo, multimedijski izložbeni projekt Nikola Tesla – Mind from the Future Projekt realiziran u partnerstvu s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika.  "Ovo priznanje nam je samo dodatni poticaj za međunarodne planove izložbe koja svoja vrata otvara u Budimpešti 1. lipnja ove godine.

Nakon toga izložba putuje u New York gdje je otvorenje u veljači 2020., a želja nam je da izložba bude dio World Expo-a 2020. u Dubaiju.  Dosad nigdje nije bio predstavljen ovakav kreativni koncept suvremene umjetnosti s radovima inspiriranim Nikolom Teslom u ovolikom opsegu. Izložba je izazvala nezapamćen interes javnosti. Svaki od kriterija bio je bitan, a mi smo se i prilikom planiranja i produkcije izložbe posvetili svakom detalju kako bi javnost dobila nevjerojatan i kreativan prikaz o Nikoli Tesli što je rezultiralo velikim uspjehom na koji smo svi u timu ponosni", istaknuo je Krešimir Renzo Prosoli, glavni producent izložbe i glavni izvršni direktor Real grupe.  Kako kaže, javnosti u Zagrebu predstavili su dosad neviđen umjetnički projekt koji je do samog kraja izložbe pogledalo više od 110.000 ljudi, a reakcije javnosti koja je upoznata s njihovim planovima i otvaranjem izložbe u Budimpešti su odlične.

"Svi upoznati s projektom su uzbuđeni i s velikim iščekivanjem se očekuje otvorenje. Publika će biti, sigurni smo, oduševljena jer ćemo ponuditi multimedijski izložbeni projekt kakav nisu imali priliku vidjeti na temu jednog od najvećih svjetskih genijalaca koji vječno živi kroz svoje izume i inspiraciju", poručuje Renzo Prosoli. Future Tense projekt je agencije Komunikacijski laboratorij na kojem su četiri svjetski poznata futurologa govorila o budućnosti poslovanja te razvoju tehnologije i utjecaju na čovječanstvo, budućnosti plaćanja, pametnim gradovima i budućnosti prehrane.

Pobjedničke projekte proglasio je međunarodni IPRA GWA žiri u pet kategorija: kategorijalna nominacija, korporativni i javi sektor, zdravi životni stil, projekti mladih te kategorija školskih učenika. Future Tense je nagradu za Event godine osvojio je  u kategoriji korporativni i javni sektor. "Nama u Komunikacijskom laboratoriju najvažnije je da smo u Hrvatskoj uspjeli okupiti više od 400 sudionika, od predsjednika uprava velikih kompanija do malih poduzetnika i predstavnike javne uprave koji su bili spremni otvoriti se novim načinima razmišljanja.

Svakako da je dodatno zadovoljstvo dobiti priznanje za event godine u zemlji čije tržište i budžeti su višestruko veći od onih s kojima se svakodnevno susrećemo, ali upravo to je pokazatelj da se može uspjeti ako smo predani i usmjereni na ostvarenje cilja. Na tom tragu već smo krenuli s organizacijom Future Tensa u listopadu 2019. godine",  kaže Manuela Šola vlasnica i direktorica agencije Komunikacijski laboratorij. 

Komentirajte prvi

New Report

Close