Napokon ‘prirodni’ spoj crafta i Hladnog piva

Autor: Darko Bičak , 11. srpanj 2019. u 21:59
Gajnički rockeri dobili su ime po pivu, a sad pivo dobiva ime po njima

Bend i Pivovara Medvedgrad će zajedno nastupati u narednim projektima, počev od koncerta za 25. obljetnicu tvrtke.

Pivovara Medvedgrad i Hladno pivo potpisali su jučer partnerski ugovor prema kojem će jedna od najstarijih hrvatskih craft pivovara te popularna hrvatska punk rock grupa zajedno nastupati u narednim projektima.

Kako pojašnjavaju iz pivovare, dogodilo se ‘prirodno’, da se kvalitetno pivo napokon spojilo s Hladnim pivom, čiji se počeci vežu uz Gajnice, zagrebačkom naselju u kojem Pivovara Medvedgrad nastavlja proizvodnju u novom, modernom pogonu.

“Ovo je još jedan veliki događaj u godini kada slavimo četvrt stoljeća postojanja. Suradnja s Hladnim pivom je nešto što smo kao klinci mogli samo sanjati, a sada smo na početku jednog divnog, dugog prijateljstva. Mislim da je ovo bitan trenutak i za hrvatsku craft industriju, jer smo pokazali da nas i najveći prepoznaju kao ravnopravnog partnera“, rekao je Ivan Nauković, voditelj prodaje i marketinga Pivovare Medvedgrad.

Dečki iz Hladnog piva su dodali da imaju iskustvo suradnje s pivovarama, najduža je bila ona sa Zagrebačkom pivovarom gdje su postali skoro pa zaštitno lice Ožujskog piva, ali da im ovo nije prvi put da im se križaju putevi s Medvedgradom. Naime, prije dvadesetak godina su dio spota za jednu od svojih prvih uspješnica “Bačkizagre stuhpa šeja” snimili u Pivnici Medvedgrad u Savskoj ulici. Premijerni nastup Hladnog piva pod novom zastavom bit će upravo u dvorištu Pivovare Medvedgrad, koja 21. rujna priprema proslavu 25. rođendana u novom pogonu, kada će uz gajničke rokere nastupiti Cinkuši i Blagdan band. Tada će biti predstavljeno i pivo koje će Pivovara Medvedgrad skuhati s Hladnim pivom.

“Dakle, nakon više od 30 godina postojanja, osam studijskih albuma i više od tisuću koncerata Hladno pivo će konačno dobiti svoje pivo. Stigao je i taj trenutak da Hladno pivo dobije svoju točenu i flaširanu verziju – najprije smo mi dobili ime po pivu, a sad će pivo dobiti ime po nama, to je već malo i filozofije, a ne samo pivarstva. Dugo smo tražili i razmišljali tko bi našu glazbu najbolje pretočio u neko fino pivo. Izbor je na kraju pao na prvog susjeda – Pivovaru Medvedgrad. Skupa ćemo skuhati pivo koje će biti kao mi – pitko, ali s karakterom, punog tijela i bogate arome“, zaključila je ekipa iz Hladnog piva. Iz Medvedgrada još kriju detalje o pivu, no najavljuju da će biti u stalnoj ponudi u svim kanalima prodaje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close