Majčina dušica je podjednako poznata i u medicini i u kulinarstvu. Kao tradicionalan začin koristi se od pamtivijeka za variva i razne juhe te za umake od rajčice. Timijan, ime po kojem je ova biljka poznatija, je grmolika trajnica iz porodice Labiatae, podrijetlom iz mediteranskih zemalja, posebno pogodna za kamenjare.
Kao i sve ostale kamenjarke voli suho tlo i potpuno osunčan položaj. Uzgaja se na otvorenom prostoru u našem priobalju, ali i na kontinentu. Prednost joj je niski rast i nezahtjevnost glede njege. Ima ugodan miris; neki kultivari mirišu na limun, a pogodna je za sušenje.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu