Nadahnuće za lampe crpi iz kataloga 50-ih

Autor: Marta Duić , 17. svibanj 2018. u 21:59
Foto: Martin Grubić u proizvodnji rasvjetnih tijela zapošljava troje ljudi / PD

Riječki dizajner dobio novac eu za alat radi unapređenja poslovanja.

Dizajnerske lampe samoukog riječkog dizajnera Martina Grubića krase hotele, restorane i poslovne prostore u zemlji i inozemstvu.

Riječki dizajner Martin Grubić dobio je 73.250,00 kuna iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova na natječaju E-impuls, a koristit će ih za unaprjeđenje poslovanja. Ukupna je vrijednost projekta 183.125,00 kuna, a novac planira iskoristiti za nabavu alata za brizganje plastike, alata za izradu led pločica, te alata za površinsku obradu metala. Projekt uključuje i ulaganja vezana uz promidžbu i vidljivost te upravljanje projektom i administraciju.

 

183 tisuće

kuna vrijednost je projekta, grubić je iz Eu fondova osigurao 73 tisuće

Grubić je inače električar po struci te je radio na brodovima i u škverovima, a danas dizajnira lampe pod brendom Luminis koje krase hotele, restorane i poslovne prostore u zemlji i inozemstvu.

Ističe kako inspiraciju pronalazi u starim katalozima iz pedesetih i šezdesetih godina, svi modeli lampi su minimalističke forme, a odnos dimenzija, promjera i dužine svjetiljki čini ih specifičnima

“Ja sam samouki dizajner, a prije 20 godina sam stjecajem okolnosti otvorio trgovinu rasvjetnim tijelima i to me počelo sve više zanimati, shvatio da imam senzibilitet za oblikovanje”, objašnjava Grubić.

Proizvodnja rasvjetnih tijela nastaje u suradnji s lokalnim riječkim majstorima i obrtnicima koji su svoj zanat stjecali također zahvaljujući riječkoj industriji. Grubić zapošljava troje ljudi, a ovisno o lampi ponekad angažiraju vanjske kooperante i to najviše njih osam.

“Zasad najviše radimo za hrvatsko tržište, ali smo u manjem opsegu radili lampe i za Austriju, Rusiju, BiH i Srbiju. Zanima nas širenje na tržište EU, a najzanimljivija je Njemačka˝, poručuje Grubić i ističe kako će zahvaljujući EU novcu proširiti svoj proizvodnji kapacitet, poboljšati produktivnost u radu te time i povećati konkurentnost na tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close