Na Trgu bana Jelačića slavit će se kineska Nova godina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. travanj 2015. u 11:22
Foto: Nina Đurđević / Pixsell

U prijateljskome razgovoru visokih izaslanstava dvaju glavnih gradova koji ove godine bilježe 20 godina prijateljstva, iskazan je zajednički interes za jačanje suradnje.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu zamjenice Vesne Kusin i suradnika jutros je u zgradi Gradske uprave primio izaslanstvo Grada Pekinga koje je predvodio viši savjetnik Vlade Grada Li Wei.

U prijateljskome razgovoru visokih izaslanstava dvaju glavnih gradova koji ove godine bilježe 20 godina prijateljstva, iskazan je zajednički interes za jačanje suradnje, posebno na području kulture, a među ostalim, jedan od dogovorenih projekata koji će zajedno organizirati je proslava kineske Nove godine na glavnome zagrebačkome trgu.

Kako se čulo, izaslanstvo Pekinga danas će prisustvovati potpisivanju sporazuma Kineskog muzičkog konzervatorija i Muzičke akademije u Zagrebu. Bit će to prigoda, rečeno je, za razgledavanje zagrebačkoga hrama glazbe u kojem su objedinjeni svi odsjeci Akademije, donedavno rapoređeni na čak četiri gradske lokacije.

Gosti su gradonačelniku Bandiću prenijeli poziv gradonačelnika Pekinga da, u godini obilježavanja dva desetljeća suradnje, sa suradnicima posjeti Peking, a među ostalim, spomenuta je i odlična suradnja Zagreba i Šangaja te važna uloga gradova, posebno glavnih, u povezivanju i jačanju odnosa između zemalja.

Uz višeg savjetnika Vlade Pekinga u posjet zagrebačkom gradonačelniku došla je i veleposlanica NR Kine NJ.E. Deng Ying te generalni direktor Ureda za kulturu Vlade Pekinga Chen Dong, izvršni zamjeni predsjednika medijske mreže i predsjednik pekinške radio stanice Xi Weihang, zamjenica glavnog direktora Ureda za međunarodne odnose Vlade Pekinga Zhang Qian i član Uprave međunarodne kulturne udruge Zhang Aijun.

Komentirajte prvi

New Report

Close