Na ovom otoku postoji plaža na kojoj je pijesak hladan i na +40!

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2022. u 08:37
FOTO: Unsplash

Saliara ili Mramorna plaža na Thassosu je sigurno jedna od najljepših zahvaljujući mramornim kamenčićima koje je voda oblikovala. Toliko su bijeli da imate dojam da hodate po pijesku.

Detalj koji je doista fascinantan je taj da je kamenje na ovoj plaži uvijek hladno, pa je na njoj posebno ugodno kada temperatura zraka dosegne maksimum.

Da biste došli do plaže najbolje je pratiti znakove za plažu Makryammos, a zatim, prije nego što dođete do ograde kompleksa Makryammos, proći desno kroz zemljani put. Od tog mjesta plaža Saliara udaljena je oko četiri kilometra. Put je vrlo prljav i prašnjav. Dovoljno je širok, tako da možete izbjeći rupe, ali ipak morate voziti polako.

Plaža je nevjerojatno lijepa i ne postoji fotografija koja može vjerno prikazati njezinu ljepotu. Obala je prekrivena sitnim bijelim šljunkom, točnije, mramornim kamenčićima koje je voda zagladila i oblikovala. Toliko su bijeli da se čini kao da hodate po snijegu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Thassos Island Destinations (@my_thassos)

Zanimljivo je da je kamenje uvijek hladno i da je šetnja plažom svakako ugodna tijekom visokih ljetnih temperatura.

Ono što je najbolja stvar na ovoj plaži je zapravo boja mora. Kako je dno bijelo, more je blago plavo pa se stječe dojam da ste na egzotičnoj, tropskoj plaži. Boja mora doista je nevjerojatna, piše Nova.rs.

Na plaži možete unajmiti ležaljke i suncobrane, a na plaži se nalazi i bar s prilično glasnom glazbom.

Ostavite je za kraj ljetovanja jer je vrlo izvjesno da kada jednom dođete, nećete željeti otići na neko drugo mjesto.

Ukupna dužina plaže iznosi oko 70 metara, što znači da je jako mala i u sezoni bude velika gužva.

Budete li imali priliku obići je ljeti, ne zaboravite sunčane naočale zbog refleksije sunca o bijelo kamenje. A ako je zbog još nečega vole turisti, to su moćne fotke za Instagram.

Komentirajte prvi

New Report

Close