B2Body
promo

Muče vas problemi sa spavanjem? Isprobajte ove metode i utonite lako i brzo u san

I dok jedna neprospavana noć povremeno neće štetiti vašem organizmu, trebali biste ipak obratiti više pozornosti ako se to događa tjednima ili čak mjesecima, jer mogu se javiti brojne nelagode po vaše zdravlje.

Promo
20. veljača 2024. u 08:44
Foto: Canva, Mirna Arapović

Problemi sa spavanjem i manjak sna često pogađaju poslovne ljude, posebice one koji su stalno izloženi stresnim situacijama.

Vrtite se u krugu stresa nakupljenog preko dana, nervoze i razmišljanja o poslovima koje je potrebno obaviti? Okrećete se u postelji još dugo nakon što ste legli, nervozni ste zbog toga što ne možete zaspati, a misli vam bježe prema još jednom radnom danu koji ćete provesti neispavani? Upravo su to neki od najčešćih razloga zašto ne možete utonuti u san lako i brzo.

I dok jedna neprospavana noć povremeno neće štetiti vašem organizmu, trebali biste ipak obratiti više pozornosti ako se to događa tjednima ili čak mjesecima, jer mogu se javiti brojne nelagode po vaše zdravlje.

Upravo je to glavni razlog zašto san ne treba uzimati zdravo za gotovo. Ako se ne možete sjetiti kada ste se posljednji put dobro naspavali, u nastavku donosimo metode koje će vam pomoći da brojanje ovčica postane prošlost, a miran san i brzo usnivanje vaša svakodnevica na kraju dana.

1. Riješite se teških misli

Možda ne možete zaspati jer sve svoje probleme i misli nosite sa sobom u krevet? Razmislite o tome da ih sat vremena prije odlaska na spavanje zapišete na papir i tako se jednostavno – oslobodite.

Nakon toga opustite se uz topli napitak, opuštajuću knjigu ili omiljenu seriju. Time ćete imati osjećaj kao da ste sve misli koje su vas mučile tijekom dana ostavili iza sebe.

2. Preskočite popodnevni odmor

Čak iako se niste naspavali tijekom prethodne noći, izbjegnite popodnevno drijemanje sljedeći dan. Popodnevni odmor mogao bi vam u ovom slučaju samo odmoći. Mogli biste se osjećati odmornije što bi moglo prouzročiti i ponovne probleme sa spavanjem.

Time ćete se samo vrtjeti u začaranom krugu i teško uhvatiti pravilan ritam spavanja.

Umjesto drijemanja odaberite šetnju u prirodi koja će vam napuniti baterije – osjećat ćete se fizički i mentalno bolje, što bi se moglo odraziti i na kvalitetniji san.

3. Pomoći će vježbe disanja

Vježbe disanja pomoći će u opuštanju tijela što će sigurno rezultirati mirnim i kvalitetnijim snom.

Organizam ćete najbolje opustiti metodom disanja 4-7-8. Izdahnite i počnite udisati četiri sekunde. Nakon toga zadržite dah sedam sekundi te lagano izdišite brojeći do osam. Uz spomenutu vježbu disanja usporit ćete rad cijelog tijela i pripremiti ga za san.

4. Posegnite za melatoninom

Melatonin je prirodno prisutan u organizmu, a njegova glavna zadaća jest da doprinosi skraćenju vremena potrebnog da zaspite. Koristan učinak postiže se uzimanjem 1 mg melatonina kratko prije odlaska na spavanje.

Stoga, ako imate probleme sa spavanjem, brži i lakši san možete postići uz Nutripharm® Melatonin rapid. Riječ je melatoninu koji dolazi u praktičnom dozirnom obliku spreja. Dovoljno ga je raspršiti u ustima kratko prije odlaska na spavanje i pričekati da podrži vaš odlazak u san.

5. Uravnotežite isprekidan san i dobro se naspavajte

Često se budite noću i ne možete ponovno brzo zaspati? Najgore što u tom trenutku možete učiniti jest siliti se da brzo utonete u san uz često gledanje na sat. Radije ustanite i radite ono što vas opušta – bilo da je to čitanje knjige, gledanje televizije ili jednostavno uživanje u tišini i meditiranju. Vratite se u krevet tek kada ponovno osjetite umor i pospanost.

Osim toga, česta buđenja noću možete zamijeniti mirnim snom uz jedinstvenu formulu za spavanje u obliku ukusnih gumenih bombona s okusom naranče.

Naime, Nutripharm® Sleep Gummies sadrži melatonin koji doprinosi skraćenju vremena potrebnog da zaspite, a koristan učinak postiže se uzimanjem 1 mg melatonina kratko prije spavanja. Osim toga, sadrži i vitamin B6, ali i biljne ekstrakte matičnjaka i hmelja koji ima umirujući učinak i doprinosi mirnom snu. Jedini preduvjet jest da se ukusnim bombonom zasladite prije odlaska na spavanje.

6. Dodajte životu još mirnog sna za sve obveze idućeg dana

Ako vas stres pritišće sa svih strana i jednostavno se ne možete umiriti prije odlaska na spavanje, pokušajte razmišljati o lijepim životnim trenucima. Prisjetite se događaja iz djetinjstva, vaših roditelja, braće ili sestara, partnera ili djece. Različiti ugodni događaji i obiteljske anegdote za pamćenje mogli bi vas opustiti, pružiti vam miran san i osloboditi vas problema sa spavanjem.

Uz to, odličan odabir je nova formula za spavanje s trostrukim učinkom. Magnezij citrat SAN prava je pomoć za opuštanje prije odlaska na spavanje, brže usnivanje i miran san. Magnezij doprinosi normalnoj funkciji živčanog sustava, a upravo onaj iz citrata pruža bržu apsorpciju i veću iskoristivost.

Glavne zvijezde su melatonin koji doprinosi skraćenju vremena potrebnog da zaspite, a čiji se koristan učinak postiže uzimanjem 1 mg melatonina kratko prije spavanja te ekstrakti matičnjaka koji doprinosi opuštanju i valerijane koja pridonosi mirnom snu.

Zaključak

Kvalitetan san danas je postao prioritet jer može utjecati na cjelokupno zdravlje organizma. Uz dovoljno sna lakše ćete postići bolje poslovne rezultate te biti u mogućnosti aktivno i ugodno provoditi slobodno vrijeme uz obitelj i prijatelje.

Znanstveno je dokazano da je dovoljna količina sna povezana s boljom koncentracijom i produktivnošću te uspješnim obavljanjem svakodnevnih radnih zadataka. Stoga, dodajte životu još sna i ukoračite osvježeno u još jedan uspješan dan!

New Report

Close