Mračne tajne švedskog stola: Kad ih čujete nećete ga više voljeti

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2023. u 09:31
Foto: Pixabay

Zaposlenici restorana otkrili su tajne švedskih stolova na Redditu, a neke su zaista – nehigijenske.

Svi vole švedski stol? Možda biste ipak trebali biti malo oprezniji kad je u pitanju konzumacija hrane koja je u restoranima poslužena na ovaj način. Zaposlenici restorana otkrili su tajne švedskih stolova na Redditu, a neke su zaista – nehigijenske, prenosi 24 sata.

Od jednog obroka možete napraviti drugi

Jedna od stvari o kojoj vjerojatno niste razmišljali – dobar dio hrane koji se poslužuje na švedskom stolu može se prenamijeniti. Ono što je danas bilo riblje jelo, sutra može postati riblja juha ili dio neke pite. Restorani (neki od njih) hranu iz ponude izbacuju tek kad više nije upotrebljiva.

U najgorim slučajevima, koriste se čak i ostaci hrane koje je netko ostavio na tanjuru.

Čokoladne fontane nisu higijenske

U jednoj od objava na Redditu, zaposlenik tvrdi da je pola vremena na poslu proveo sprečavajući ljude da zabadaju prste u fontanu s čokoladom.

Ljudi isprobavaju hranu iz zdjelica

Neki gosti kušaju hranu direktno iz zdjela u kojima je poslužena.

“Jednom sam otišao na švedski stol koji je posluživao specijalitet za ručak, a uključivao je raznoliku ponudu juha i salata. Tako sam dobio tanjur i krenuo si stavljati salatu kad sam ugledao stariju ženu kako pijucka juhe izravno iz glavnih lonaca. Dakle, isprobala je sve juhe, a one koje joj se nisu svidjele je vratila nazad u lonce i odšetala kao da je to nešto normalno”, piše jedan od komentatora na Redditu.

Foto: Pixabay

Na tanjurima može biti još nešto, ne samo hrana

Dlake, muhe, a i nekoliko drugih prilično odvratnih stvari moglo bi biti u kontaktu s hranom na švedskim stolovima. Ono što zabrinjava još više je tvrdnja jednog od komentatora na Redditu da bi takvu hranu na pet minuta maknuli sa stola, a zatim je vratili.

Hrana i posuđe ponekad završe na podu

Pribor za jelo koji ispada na pod, a zatim se, bez pranja, ponovno stavlja kako bi se njime jelo? I to nije stvar koja zvuči najgore.

“Tip s kojim sam radila je uzeo smrznutu šunku, bacio je na pod i upotrijebio kao stepenicu dok je ležala na podu u prljavoj vodi od suđa. Ista se posluživala kasnije te večeri”, napisala je jedna žena.

Svaka pogreška se može zataškati

Hrana pržena u dubokom ulju koja se reklamira kao da je s roštilja? U jednoj od objava na Redditu tvrdi se da je i to prolazilo kod kupaca.

“Jedan od mojih kolega na poslu je bacio cijelo rebro na pod, a to inače vlasnika košta otprilike 100 dolara (630 kuna). Zatim nam je rekao da ga samo isperemo i zamotamo”, tvrdi drugi.

Restoran može ostati bez hrane

Ali ne zato što je nema dovoljno, već zato što neki posjetitelji ne vode računa o drugima.

“Moji su roditelji posjedovali restoran sa švedskim stoLom, a ja sam tamo svaki dan radila. Moja omiljena horor priča je kad je jedan par ušao jesti. Obožavali su rakove nožice i svaki put kad bi ih mama poslužila, uzeli su ih sve. Također, samo podsjetnik, rakove noge su jako skupe! Zanemarili su ostale kupce, oni su ih samo uzimali i jeli. U restoranu su bili možda dva sata i lagano je krenuo padati mrak. Pojeli su zalihe nogu od raka za barem tjedan dana, ali moja mama je napokon odlučila da je dosta. Prestala ih je posluživati na švedskom stolu i donosila je samo pojedinačne tanjure kupcima koji su ih željeli, ali nisu ih mogli dobiti zbog tog para. Nakon toga par se naljutio. Doslovno su prevrtali stolice za svojim stolom, prevrtali tanjure, zdjele, šalice i slično. Potpuno su uneredili mjesto na kojem su sjedili”, tvrdi se u jednoj objavi.

Kineski restorani su najbolji

Jedan od komentatora tvrdi kako su kineski resotrani najuredniji od onih u kojima se hrana poslužuje na švedskom stolu.

“Kineska kuhinja je vrlo raznolika. Hrana se također često kuha točno ispred vas i to je fenomenalno. Radnici su izuzetno profesionalni i sve je ukusno”, piše drugi.

Komentirajte prvi

New Report

Close