‘Modeli jesu mršavi, ali ne mislim da su premršavi’

Autor: Agencija VLM , 21. listopad 2012. u 12:06
Karl Lagerfeld

Mogao bih vam govoriti o svakakvim moralnim prodikama, ali moda i stvarnost su nejasno različite.

Modni kralj Karl Lagerfeld nije baš čovjek koji riječi u javnosti bira mudro. Dapače, izjavi bez dlake na jeziku, uvrijedi i ostane živ. Tijekom intervjua Chanelov dizajner svašta je izjavio – od toga da je Adele "predebela" do toga da je lice Pippe Middleton neatraktivno (točnije, da mu se više sviđa njezina guza nego lice).

No čini se da je ovaj put itekako pretjerao i uvrijedio Vogueovu "Zdravu inicijativu". U intervjuu britanskom Chanel 4 Newsu Karl se dotaknuo svepristunog trenda premršavih modela i mrtav-hladan izjavio: "Modeli jesu mršavi, ali ne mislim da su premršavi." Time ne samo da je uzburkao javnost nego je to rekao nedugo nakon što je Vogue ponovno obećao kako neće raditi s djevojkama mlađim od 16 godina i onima koje imaju poremećaje u prehrani. Karl, koji je jedanput izjavio kako je moda najbolja motivacija za mršavljenje, tvrdi da su pretile djevojke koje ne rade u modnoj industriji veći problem nego pothranjeni modeli:

"Nitko ne radi s anoreksičnim djevojkama. To nema nikakve veze s modom. One djevojke koje imaju poremećaje u prehrani bore se s tim jer imaju problema s obitelji i slično. U Francuskoj, ne znam kako je u Velikoj Britaniji, 30 posto je djevojaka koje su pretile." A na pitanje osjeća li se odgovornim za zdravlje modela s kojima radi, Lagerfeld je odrešito rekao: Mogao bih vam govoriti o svakakvim moralnim prodikama, ali moda i stvarnost su nejasno različite.

Komentirajte prvi

New Report

Close