Mladi Vukovarci će osim skate parka, dobiti i još jedan park

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. kolovoz 2023. u 22:00
Foto: Ilustracija/ Pixabay

Koštato će nešto manje od 90.000 eura od čega je 28.000 bespovratnih novčanih sredstava.

Na inicijativu mladih Vukovara, gradske vlasti će izgraditi BMX park čija gradnja će koštati nešto manje od 90.000 eura od čega je 28.000 bespovratnih novčanih sredstava.

Predstavljajući projekt na konferenciji za novinare u petak, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je da će se BMX park graditi u gradskoj četvrti Olajnica, pored postojećeg skate parka.

“BMX park bit će površine 420 četvornih metara i duljine staze 251 metar, a u sklopu projekta urediti će se i zelena površina te hortikultura u njegovom okruženju. Veseli me i raduje početak tog projekta jer će mali Vukovarci, ali i mi s njima, dobiti novi sadržaj u našem gradu”, rekao je Penava.

Izrazio je uvjerenje da će to pridonijeti razvoju novih vještina i znanja, ali i stvaranju puno novih prijateljstava.

“Projekt će dodatno unaprijediti naš grad koji postaje sve moderniji i koji je, s obzirom na svoju veličinu, zaista bogat raznim sadržajima”, kazao je Penava.

Radove će izvesti tvrtka KOM-ILOK d.o.o. iz Iloka s čijom direktoricom Ljiljanom Nenadović je gradonačelnik Penava danas potpisao i ugovor o građenju.

Ukupna vrijednost projekta je 88.914,19 eura, a za njegovo provođenje Grad Vukovar osigurao je 28.000 eura bespovratnih sredstava putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice MRRFEU-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close