Metoda uz koju ćete osušiti rublje u tren oka, a treba vam samo jedna stvar

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2023. u 08:33
Foto: Pixabay

Ponekad nemate stalak za sušenje dovoljno velik da primi svo vaše rublje, dok vas ponekad kiša i loše vrijeme sprječavaju da odjeću ostavite vani.

Sušenje svježe oprane odjeće često je nemoguć zadatak. Ponekad nemate stalak za sušenje dovoljno velik da primi svo vaše rublje, dok vas ponekad kiša i loše vrijeme sprječavaju da odjeću ostavite vani. Sušilica, koja se čini najučinkovitijim rješenjem za brzo sušenje rublja, zahtijeva puno električne energije za rad: iako je brza i funkcionalna, nije baš jeftina alternativa.

Sušenje rublja na grijanim radijatorima također nije dobra ideja: osim što troši energiju, pretjerana toplina iz radijatora ne jamči potpuno i učinkovito sušenje rublja.To znači da će vlakna tkanine ostati vlažna, uz rizik od razmnožavanja neugodnih plijesni koje su rizične za zdravlje naših pluća.

Kako onda sušiti rublje?

Postoji vrlo jednostavan trik koji će vam omogućiti da u nekoliko minuta, bez trošenja električne energije, dobijete savršeno suhe komade odjeće bez vlage. Sve što vam treba je veliki suhi i čisti frotirni ručnik – možda jedan od onih koje koristite za plažu ili bazen. Otvoreni ručnik stavite na stol ili na vrlo veliku ravnu površinu (dobro je i na podu) i na sredinu stavite jedan od mokrih odjevnih predmeta koje želite osušiti.

Ručnik omotate oko tog komada odjeće, kao da oblikujete kobasicu, i dobro ga zategnete: vlakna tkanine će upiti sav višak vode iz vašeg mokrog odjevnog predmeta i to će osigurati brže sušenje. Nakon što ste tako iscijedili svu odjeću, objesite je na stalak za sušenje – čak i u kući, ako vani pada kiša. Veći dio vlage bit će uklonjen i vaše će se rublje za tren oka osušiti

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dobar savjet,objesite se na stalak za sušenje rublja

New Report

Close