Matičnjak – proizvođač super hrane u njenom najprirodnijem obliku 

Autor: Promo , 23. rujan 2020. u 08:00
FOTO: Promo

Zdrava i što pročišćenija hrana u svom izvornom obliku je vrući trend za kupce, za sve one koji žele ostati zdravi.

Matičnjak sativa d.o.o. sa svojim brendom Matičnjak je tvrtka koja je krenula u avanturu proizvodnje jednostavne, prirodne i zdrave hrane 2013. godine. Prva linija proizvoda je paleta hladno prešanih ulja, koja je i danas najcjenjenija na lokalnom tržištu, a ubrzo je osmišljena i linija funkcionalnih pripravaka na bazi meda.  

Suvremena prehrana u kojoj dominira rafinirana hrana s mnogobrojnim dodacima, poboljšivačima okusa, umjetnim aromama i sladilima, konzervansima te stabilizatorima, siromašna je nutrijentima budući da ne sadrži dovoljne količine vrijednih i za organizam nužno potrebnih tvari. Zdrava i što pročišćenija hrana u svom izvornom obliku je vrući trend za kupce, za sve one koji žele ostati zdravi, pa je prepoznavanjem trendova i željom da svima približe prednosti korištenja onog najboljeg iz prirode – sjemenki – brend „Matičnjak“ odlično je prihvaćen na tržištu slijedeći i svoju ekološku misiju no-waste proizvodnju. 

Matičnjakovi proizvodi su potpuno prirodni paketi izvornih, aktivnih i hranjivih nutrijenata iz sjemenki i biljaka, sačuvani od suvišne obrade i agresivnih metoda. Najpoznatiji su po „zlatnoj paleti“ hladno prešanih ulja od kojih je najpoznatije ulje crnog kima, a obzirom da su upravo hladno prešana ulja bili prvi proizvodi njima duguju priznanje za razvoj uspješnog brenda, te zadovoljstvo doprinosa zdravlju potrošača. Novost u asortimanu su prirodne proteinske tjestenine, u kojima je zastupljenost sjemenki 20% što je gotovo endemska pojava na policama. Trend zdrave prehrane konstantno raste, ali najveći rast na tržištu Europske unije ostvaruju biljni proteini u odnosu na životinjske, zbog velikog rasta veganske prehrane, ali i uporabe šireg sloja stanovništva. Kao odgovor na ovaj trend odluka je bila proizvoditi proteinske tjestenine na bazi chia sjemenki, sjemenki buče, sezama, lješnjaka, oraha i industrijske konoplje. U liniji proteinskih tjestenina posebno se pazilo kako na praktičnost pripreme (kuhaju se 2-3 minute) i okus, da su bez aditiva i stabilizatora, te na nutritivnu komponentu jer je sadržaj biljnih proteina od 12-27g na 100g, a vlakana od 6 do 9g na 100g, ovisno o tjestenini. Važno je naglasiti da su rađene bez jaja kako bi vegani i vegetarijanci mogli slagati svoje menije.  

Novost u asortimanu su i voćni namazi, koji se u velikom broju namaza ističu svojom jedinstvenošću – kombinacijom voća i orašastih plodova, napravljeni na tradicionalan način bez umjetnih sladila, a opet toliko ukusni. U Matičnjakovoj priči je sve važno i na sve se pazi – na okus, na prirodnu boju, nutritivnu shemu, ambalažu, sve se sažima u tri riječi: zdravo, svježe, domaće. 

Proizvode možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane, određenim ljekarnama, a odnedavno i u prodajnim mjestima Kauflanda te Veronika delikatesa. Za one sklonije online kupnji, potražite na webshopu Matičnjaka www.maticnjakshop.com gdje možete pronaći detaljnije informacije o proizvodima. 

New Report

Close